2007 excelde Satır Ekleme kısayol sorunu

Excel Vers. ve Dili
2013
satır eklemek için kullandığım ctrl ile (+) veya satır silme için kullandığım ctrl ile (-) kısayollarını 2007 excel'de makro kaydederek kullanmaya çalıştım satır silme oluyor fakat satır ekleme sadece makro kaydettiğim satırda yapıyor örneğin şöyle bir şey var; Rows(37:37) sadece 37.satırda satır ekliyor diğer satırlarda olmuyor.... sizlerden isteğim satır ekleme kısayolunu 2007 excelde yine ctrl ile (+) kısayoluyla yapabilir miyiz. teşekkürler....

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, bildiğim kadarıyla satır ekleme/silme işlemini yapmak mesele değil, yeterki;
-- kaçıncı satırdan önce satır eklenmek istendiği,
-- kaçıncı satırın silinmek istendiği
belli olsun.
Bu işlemin nerede yapılacağını nasıl belirliyorsunuz acaba?

Yani sorunuzdaki 37 sayısını nasıl tespit ettiğinizin tanımlanması lazım.

Örneğin satır numarası mı bellidir (yani hep 37 midir) ya da şu sütunda şu değerin olduğu satır (mevcut durumda 37'nci satır ama excel tablonuzun durumuna göre bu satır numarası değişmekte midir) gibi bir veriden mi hareket edilecektir, vs. bunu açıklar mısınız?

Bu arada 2007 versiyon için diye özellikle belirtmişsiniz ama profilinizde excel versiyonunu 2013 olarak kaydetmişsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2013
öncelikle ömer hocam ilginize çok teşekkür ederim, evde kullandığım 2013 fakat işyerinde kullandığım 2007 excel, evdeki yani 2013 excelde ctrl+(+) olarak satır ekleme ctrl+(-) olarak da satır silme işlemini hızlı bir şekilde yapıyor fakat iş yerindeki 2007 excelde bu kısayolu denediğimde bir işlem yapmıyor...

ben de makro kaydet ile satır ekleme ve satır silme işlemi yapmaya çalıştım... kısayol olarak makro ctrl ile birlikte +(artıyı) kabul etmiyor... örneğin; ctrl+üstkarakter+ harf yaptım fakat bu kısayol da sadece makro kaydettiğim satırın altına satır ekliyor...

benim isteğim ctrl+ (+) kısayolunu varsa bir kod veya formül ile işletmek.. ilginize şimdiden teşekkürler.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Kod bilgim aslında yeterli değil.
Bir önceki cevabımdaki sorumu netleştirirseniz mesele kalmaz bence.
Biliyorsunuzdur, bir satır başlığına fareyle sağ klik yapıp ekle denildiğinde o satırın üstüne bir satır ekleniyor.

Ekleme işleminden önce gerçekleşen işlem satırın seçilmesi işlemi, yani nereye eklenecek sorusunun cevabı da burada zaten, "seçilen satırın üstüne".
O halde nereye satır ekleyeceğinizi kod ile tespit ederseniz satır ekleme işi bir satırlık kod gerektiriyor.
Bir önceki cevabımda sorduğum sorunun cevabına göre kod düzenlenebilir.
En azından benim kod bilgim bu kadar.
2007'deki durumu bilmiyordum doğrusu. Ama yazdıklarıma cevap verirseniz sorun kalmaz bence.

Soru şu; hangi satırdan önce satır ekleyeceksiniz?

Excel Vers. ve Dili
2013
ömer hocam, sorunuza cevap; herhangi bir satırda yapmak istiyordum, fare ile yapmak yerine kısayolla yapmaktı amacım, yukarda da bahsettiğim gibi makro kaydettiğim için şöyle bir formül olmuştu

Sub satırEkle()

Rows("37:37").Select
Selection.Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
End Sub

bu nedenden, kısayolu çalıştırınca sadece 37.satırda işlem yapıyordu. ama Rows("37:37").Select kısmını silince artık her yere kısayolla satır ekleyebiliyorum (tabi 2007 excelden bahsediyorum)

tek sorunum bu makroya ctrl+(+) kısayolu atamak kaldı... ilgilenirseniz sevinirim...
şimdiden teşekkür.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Neticede örneğin 15'inci satırda iken (15'inci satırda bir hücre seçiliyken) işlem yapacağınıza göre şöyle düşünülebilir; 37 sayılarının yerine ActiveCell.Row yazarak dener misiniz?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili
2013
satır ekleme sorunum kalmadı teşekkürler ömer hocam, sadece kısayolla ctrl+(+) olarak satır ekleme kaldı... verdiğiniz systran linkinde bilgileri işime yaramadı.... yine çok teşekkür ederim ilginize...