• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2003 Excel Macro sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
İyi günler diliyorum.

3 gündür benim için çok önemli olan bir excel tablosundaki macro ları çalıştıramıyorum. Şöyle ki, A sütununa tıkladığımda bana bir takvim çıkartması gerekiyor fakat şu anda hiçbir hareket yok tabloda. VBA'da yazılmış kodu görüyorum, tools>refrence kısmında tikli seçenekler mevcut ve hiçbirinde "MISSING" ibaresi yok. Hata da almıyorum. Tabloyu açarken "Makroları etkinleştir" diyerek tabloya ulaşabiliyorum fakat dediğim gibi makrolar çalışmıyor. Daha önce aynı bilgisayarda sorunsuzca çalışan şeyler, windows güncelleme yaptıktan sonra çalışmaz oldu.

Excel 2003 Windows 10. İnternette aramadığım yer, taramadığım forum, denemediğim çözüm kalmadı ama bulamadım çözümü. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Bizde Excel 2003 var. Nedense çalışmıyor. Sizde çalışıp bizde çalışmama nedeni ne olabilir ? Kodları ben yazmadım. Excel bana hazır geldi kullanmam için.

Bunu sormam gerek;

Excel açıldığında "Makroyu Etkinleştir" yapıyor musunuz ?

Tabii ki. Makroyu etkinleştiriyorum. Hiçbir hata almıyorum sonrasında. Tabloya ulaşıyorum fakat takvim gelmiyor. Haliyle hiçbir işlemi de yapamıyorum

Merhaba

İşletim sisteminizde mscal.ocx nesnesi yüklümü ona bakmak gerek diğer taraftan
referanslar bölümünde microsoft calendar control 11.0 varmı buna bakmak gerekiyor bunlar var ama yinede olmuyorsa tasarım modunu pasif yapın ve araç denetim kutusundan diğer denetimler menüsünden Takvim Denetimi 11.0 sayfaya yükleyiniz.

Halit bey mscal.ocx nesnesini nasıl kontrol edebilirim ?
Microsoft calendar control 11.0 yüklü. Missing olarak görünmüyor refrence kısmında.

Düzeltiyorum: mscal.ocx system32de mevcut. Microsoft calendar control 11 yüklü.

Son düzenleme:
Tasarım moduna tıklayınca sayfada takvim nesnesi gözüküyormu.

İnternete baktım ama 2003 versiyonu için onu nasıl kontrol edeceğimi bulamadım. Yol gösterebilir misiniz ?

Geri