2 VBA KODUNU BİRLEŞTİRME

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
Abilerim elimde 2 adet vba kodu var. bu iki dou birleştirmem lazım ama bir türlü birleştiremedim. Desteğinize ihtiyacım var.
kısaca 1 aşama kodu çalıştıktan sonra 2. aşama kodu çalışşın istiyorum. 1 aşama kodu çalışmasını bitince 2 aşamaya geçiyorum deyip otamatik 2. aşaya geçsin ve 2 aşama bitincede işlem tamamlandı yazsın. aşağıda dosya eki olarak aşamöalrı ve excel sayfasını paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Bu kodda yapılan değişiklikler:
  1. İki alt yordamın içeriği tek bir Sub BirlesikAracListesiMakro() altında birleştirildi.
  2. İlk aşamanın sonuna, ikinci aşama başlamadan önce kullanıcıya bilgi veren bir MsgBox eklendi: "1. Aşama Tamamlandı. 2. Aşamaya Geçiliyor...".
  3. İkinci aşamanın sonundaki MsgBox "İşlem tamamlandı.", vbInformation ifadesi her iki aşamanın tamamlanmasının ardından görüntülenecektir.
  4. Değişken isimlerinde karışıklık olmaması için ikinci aşamada kullanılan döngü değişkeni i için NextII etiketi kullanıldı.
Bu birleştirilmiş makroyu çalıştırdığınızda, önce birinci aşamadaki işlemler tamamlanacak, ardından bir mesaj kutusu ile ikinci aşamaya geçildiği bildirilecek ve son olarak ikinci aşamadaki işlemler bittiğinde "İşlem tamamlandı." mesajı görüntülenecektir.

Ekli dosyalar