• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2.Userformun kapatma olayı

Excel Vers. ve Dili
2010-2013 Türkçe
Bir userformun gösterilmesi için "Userform1.Show" kodunu kullanıyoruz.
Açık olan userformun gizlenmesi için "Me.Hide" kodunu kullanıyoruz

1.Soru? : Ekranda açık bulunan tüm formların gizlenmesi için hangi kod kullanılır.

Hem Userform1e hemde userform2 ye koyduğum butonlarla userfom3 ü açıyorum

2.Soru? : Userform3 nin kapat düğmesine bastığımda geri planda kalan form hangisiyse o formun aktif olmasını istiyorum. bunun için
Userform Close olayına hangi kodu yazmam gerek?

Bir userformun gösterilmesi için "Userform1.Show" kodunu kullanıyoruz.
Açık olan userformun gizlenmesi için "Me.Hide" kodunu kullanıyoruz

1.Soru? : Ekranda açık bulunan tüm formların gizlenmesi için hangi kod kullanılır.

Hem Userform1e hemde userform2 ye koyduğum butonlarla userfom3 ü açıyorum

2.Soru? : Userform3 nin kapat düğmesine bastığımda geri planda kalan form hangisiyse o formun aktif olmasını istiyorum. bunun için
Userform Close olayına hangi kodu yazmam gerek?

Merhaba
Unload Userform3
yazarak deneyin.

Olmadı malesef, Form 3 kapandıktan sonra altındaki form kendini güncellemeli...

Bunu yapmadığı için Excel sayfasında da Userform3 ün çalıştığı sayfa kalıyor ve alttaki userform bilgilerini bu sayfadan alıyor.

Olmadı malesef, Form 3 kapandıktan sonra altındaki form kendini güncellemeli...

Bunu yapmadığı için Excel sayfasında da Userform3 ün çalıştığı sayfa kalıyor ve alttaki userform bilgilerini bu sayfadan alıyor.

Doğru bu şekilde olur siz bana güncelleneceğini söylemediniz ki ben nereden bileyim.
Dosyanızı ekleyin.

Doğru bu şekilde olur siz bana güncelleneceğini söylemediniz ki ben nereden bileyim.
Dosyanızı ekleyin.

Bahsettiğim butonlar

Gelirler (Userform1)
Giderler (Userform2)
Durum (Userform3)
Kasa (Userform7)

Kasa (Userform7) kapandığında altta kalan form güncellenecek.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu konu ile ilgili saatlerce bu forumda ve başka yerlerde arama yapmama lazım kayda değer bir şey bulamadım. Bir ipucu verebilecek olan yok mu?

Arkadaşlar yapılamayacak bir işlemse şöyle bir yöntem uygulamayı düşünüyorum.Yeni bir form oluşturup Userform7'nin Close olayı ile başlatılmasını sağlayacağım. O formdada hangi forma geçmek istediğimi soran butonlar olacak. Bunu yapabilirim.

Ama kısa bir yolu varsa çok daha iyi olacak. Uzmanlarımızdan biri yardım edebilir mi?

Merhaba Arkadaşım.
Show diyerek aktif hale getirdiğin userformun tag ına (tag=bayrak-bu tip şeyler için kullanılır) kendinden bir not ekle. Örneğin Gelirler den o forma geçiyorsan 'gelir', giderlerden geçiyorsan 'gider' gibi. Daha sonra unload işleminden hemen önce bu tag ı okut ve tag da yazan değere göre gelirler ya da giderler, hangi formun aktif olacağını seçtirebilirsin.
Tüm formların kapanması ise
If UserForm1.Visible = False Then Unload UserForm1
kodunu formlarına göre çoğaltarak sağlayabilirsin.

Merhaba Arkadaşım.
Örneğin Gelirler den o forma geçiyorsan 'gelir', giderlerden geçiyorsan 'gider' gibi.

Ama ben aynı forma hem 'gelir' den hem 'Gider'den hemde 'Durum' dan geçiyorum. Hangisinden geçtiysen terkedilen altta kalıyor ilgili forumda üstte kalıyor. Üsteki formu kapattığımda alttaki güncellensin istiyorum.

Sayın cılekesh;

Bende userformu kapatmak istiyorum.Userform.show açıyorsa hangi komut kapatıyordur ? Yardım edebilir misin?

Sayın cılekesh;

Bende userformu kapatmak istiyorum.Userform.show açıyorsa hangi komut kapatıyordur ? Yardım edebilir misin?

Userform1 in içine koyacağınız bir butonun Click() olayına

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click() 'Başka bir Form aç
Sheets([COLOR="Red"]"Yeni açacağınız formun işlem yapacağı sayfayı buraya yazın"[/COLOR]).Select
Me.Hide
UserForm2.Show
End Sub

yukarıdaki kodu yazarsanız butonun olduğu form kapanır yeni form açılır.

Sayın cılekesh;

Ben denedim ama olmadı.Beceremedim.Kodum altta,rica etsem kodu sen ekler misin ?

Private Sub UserForm_Activate()
With AcroPDF1
Dim yol As String, evn As Object
Dim klasor As Object, pdfler As Object
yol = "C:\telefon"
Set evn = CreateObject("scripting.filesystemobject")
Set klasor = evn.getfolder(yol)
For Each pdfler In klasor.Files
If VBA.LCase(VBA.Right(pdfler.Path, 3)) = "pdf" Then
.LoadFile pdfler.Path
.setCurrentPage 1
.printPages From:=1, To:=1
End If
Next pdfler
Set pdfler = Nothing: Set klasor = Nothing
Set evn = Nothing: yol = vbNullString
End With
End Sub

Sayın cavanoos ne yazıkki ben size yardım edebilecek yeterliliğe sahip değilim. Burdaki Uzman arkadaşlar olmasa tek bir kod bile yazamazdım.

Size tavsiyem sorularınızı örnek dosya ekleyerek destekleyin (dosya şifresiz olsun :) aksi durumda sinirlenebiliyorlar)

Bu konuda sorduğunuz soruyu zaten başka bir başlık açarak sormuşsunuz hatta bir uzman hali hazırda size yardımcı olmaya çalışmış.

Ayrıca eğer farkettiyseniz; ben kendi konuma cevap aramaktayken siz konumu başka bir yöne çekmiş oldunuz.
:(

Sayın cilekesh;

Dediklerinizi çok iyi anladım.İlgilendiğin için yinede saol.İnşallah sende sorunun cevabını bulursun :))

Merhaba,

Ben dosyanızı inceledim. Formlar açıldıktan sonra "Hesap Özeti" formunu açtım. Daha sonra kapattığımda alttaki formlar açılıyor. Bir sorun yaşamadım.

Merhaba,

Ben dosyanızı inceledim. Formlar açıldıktan sonra "Hesap Özeti" formunu açtım. Daha sonra kapattığımda alttaki formlar açılıyor. Bir sorun yaşamadım.

Korhan bey alttaki formlar açılıyor ama o sırada activeshell Hesap Özeti formunun işlem yaptığı sayfa olduğundan yanlış yerden veri alıyor. Yani Hesap Özetinin Kapatma butonuna bastığımda alttaki form kendini güncellemeli.

slm

işine yararmı bilmiyorum...

userform2.show 'userform2 yi çalıştırdık...
userform1.hide 'userfrom1 i gizledik.. karşımızda userform2 var...

çalıştık çabaladık userform 2 den çıkıyoruz... userform2 den X (çıkış) yaptık..

userform1.show ' userform 2 kapandı userform1 tekrar açıldı...

burada userform1 in aktif olması için .
Kod:

End Sub
modülüne tekrar düşmesi gerek... yalnız tasarım buna göre düzen ister... çünkü userformlar ve nesneler arasında bilgi alışverişi gerekebilir veya sayfa kullanım ihtiyacı doğabilir...

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
UserForm1.Hide
UserForm2.Show
UserForm1.Show      'userform1 in activatesine düşer..
End Sub

işine yararmı bilmiyorum...

userform2.show 'userform2 yi çalıştırdık...
userform1.hide 'userfrom1 i gizledik.. karşımızda userform2 var...

çalıştık çabaladık userform 2 den çıkıyoruz... userform2 den X (çıkış) yaptık..

userform1.show ' userform 2 kapandı userform1 tekrar açıldı...

burada userform1 in aktif olması için .
Kod:

End Sub
modülüne tekrar düşmesi gerek... yalnız tasarım buna göre düzen ister... çünkü userformlar ve nesneler arasında bilgi alışverişi gerekebilir veya sayfa kullanım ihtiyacı doğabilir...

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
UserForm1.Hide
UserForm2.Show
UserForm1.Show      'userform1 in activatesine düşer..
End Sub

Bütün formla sayfaları kullanıyor bu sebepten geçişi bir çok formdan değilde tek formdan yapılabilir hale getirdim. Ama başka bir projede bu durum vazgeçilmez olarak karşıma çıkabilir.

Geri