• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 userform arasında anlık bilgi gösterme

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
userform 1 de butonatıkladığım zaman yeni bir sheet açıyor.
ve userform 1 üzerindeki farklı bir butona tıklayınca userform 2 yi açıyor.
userform 2 üzerinde combobox10 nesnesi excel de açılmış olan sheetleri gösteriyor. ancak yeni atığım sheeti anlık olarak göstermiyor. userformu tamamen kapatıp açmam gerekiyor.

userform 1 de oluşturduğum yeni sekmeyi userform 2 ye geçiş yaptığımda combobox10 içerisinde anında nasıl gösyerebiliriz.

userform 1 de butonatıkladığım zaman yeni bir sheet açıyor.
ve userform 1 üzerindeki farklı bir butona tıklayınca userform 2 yi açıyor.
userform 2 üzerinde combobox10 nesnesi excel de açılmış olan sheetleri gösteriyor. ancak yeni atığım sheeti anlık olarak göstermiyor. userformu tamamen kapatıp açmam gerekiyor.

userform 1 de oluşturduğum yeni sekmeyi userform 2 ye geçiş yaptığımda combobox10 içerisinde anında nasıl gösyerebiliriz.

Sayfaları listede gösteren kod Intialize olayının içinde mi?
Öyleyse Actiavite olayı içine alıp deneyiniz.

Olmaz ise; userform1'e userform2 üzerinden mi geliyorsunuz?
Öyleyse userform2'ye geçiş butonun içinde "userform2.show" kodundan
önce "Unload me" ekleyiniz. Userform2'ye de yeni bir buton ekleyip içine
Kod:
unload me
userform1.show

kodunu ekleyiniz.

bedri hocam userform 1 e dediğiniz gibi userform 2 üzerindeki butonla heçiş var.
userform 2 ye geçiş butonu hide olayı ile yapıyordum. hide olayı ve show olayının arasına unload me kodunu ekleyince anlık olarak gösterdi. kodlar ınıtialize altında activate içerisinde çalıştırmadı. unload me yi iki kod arasına ekleyince istediğim oldu. emeğine sağlık

bedri hocam userform 1 e dediğiniz gibi userform 2 üzerindeki butonla heçiş var.
userform 2 ye geçiş butonu hide olayı ile yapıyordum. hide olayı ve show olayının arasına unload me kodunu ekleyince anlık olarak gösterdi. kodlar ınıtialize altında activate içerisinde çalıştırmadı. unload me yi iki kod arasına ekleyince istediğim oldu. emeğine sağlık

Demek ki neymiş?
Intialize olayı form açılmadan önceki son bilgileri alır. :tongue:

bedri hocam zaten şunu öğrenmek istiyorum
activate
ınitialize
layout
gibi form açılış kodları ne anlama geliyor. veya başka varmı böyle kodlar

Bu olayları öğrenmeden proje başlatmanız da ilginç olmuş.

Temeli atmadan apartman yapmaya çalışıyorsunuz...

korhan hocam sizlerin sayesinde.aslında bende farkındayım bunun büyük bir proje oldu ilk çalışmam benim bu. fakat azmedince başardım projem şuan bitmek üzere. sizinle özelden paylaşmak istitorum bu projeyi ve inanın şaşıracaksınız. ben bile inanamyorum bu kadar büyük bir projeyi oluşturduğuma. hepinizin emeklerine sağlık. proje sizlerin berdiği bilgiler sayrsinde gelişti. saygılarımı sunuyorum sayın hocam. bu sayede 3 tane büyük proje hazırladım.tekrar tekrar teşekkür ediyorum sizlere

Azimli olmanız güzel...

Biz verilen bilgilerin-yardımların sizlere faydalı olması tarafındayız. Bu anlamda sizlere bir şeyler kazandırıyorsak mutlu oluruz. Bunun dışında boşa kürek çekmiş oluruz. Bu da açıkçası bizleri üzer.

Projelerinizi iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim.

Geri