• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 tarih arasındaki zamanı saat dakika ve saniye cinsinden yazma

Excel Vers. ve Dili
2007 Excel
Arkadaşlar, bir ödevim var fakat excel kullanımında yeniyim. Yapmam gereken doğduğum günden bugüne kadar olan tarih arasındaki zamanı excele yansıtmak bunu yıl, ay, hafta, saat, dakika, saniye, cinsinden yazmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Merhaba,
Madem size ödev olarak verilmiş, o zaman konuyu öğrenmeye çalış.
=BUGÜN() ==> 31.07.2015
=YIL(BUGÜN()) ==> 2015
=AY(BUGÜN()) ==> 7
=GÜN(BUGÜN()) ==> 31
...
Bir de ŞİMDİ fonksiyonu var
Başarılar diliyorum

Öncelikle teşekkür ederim. Gün, ay, yıl, hafta sayısını hallettim lakin geçen saat/dakika/saniye kısımını yapamıyorum. Eğer o konuda da yardımcı olursanız minnettar kalırım

Merhaba.

Küçük tarih A1, büyük tarih B1 hücresinde ise; saat farkını =(B1-A1)*24 , dakika için 24 sayısını 1440, saniye için 86400 yapmanız yeterli olur.

Tamamdır sonuçlar doğru fakat istediğim şey sayaç şeklinde olması örneğin şu sitedeki gibi ''http://kac-yasindayim.com/'' buradaki gibi excel sayfasını her açtığımda bi sayım işlemi olması isteniliyor onu nasıl yapabilirim? Hücre biçimlendir > isteğe uyarlanmış kısımından mı yapıcam?

Büyük tarih hücresine =ŞİMDİ() formülünü yazın, belgeyi her açtığınızda veya belgede herhangi bir hücreye çift tıkladığınızda, herhangi bir hücreye bir formül yazdığınızda (yani sayfada herhangi bir değişiklik yaptığınızda) formüller yeniden hesaplanır, böylece istediğiniz şey gerçekleşmiş olur.

Geri