• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 tarih arasında kalan tarihleri tatiller dışında sıralatmak

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010 Ofis
Selamlar,

A1 ve A2 den tarih seçiliyor, bu 2 tarih arası tarihleri haftasonu ve tatiil günleri yazdırmadan sıralatmak istiyorum,teşekkürler.

Hatalı dosya kaldırıldı.

Son düzenleme:
Merhaba.

Kodlar güncellendi.

-- alt taraftan sayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
-- açılan VBA ekranında sağ taraftaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın,
-- F5 tuşuna basarak kod'u çalıştırın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Sub tarihler()
Set ay = Sheets("AYLIK_LİSTE"): Set tar = Sheets("TARİH")
ay.Range(ay.Cells(1, 3), ay.Cells(1, [C1].End(2).Column)).ClearContents: sut = 3
If WorksheetFunction.CountIf(tar.Range("B:B"), ay.[A1]) = 1 Then
    ilk = WorksheetFunction.Match(ay.[A1], tar.Range("B:B"), 0)
Else
    ilk = WorksheetFunction.Match(ay.[A1], tar.Range("B:B"), 1) + 1
End If

If WorksheetFunction.CountIf(tar.Range("B:B"), ay.[A2]) = 1 Then
    son = WorksheetFunction.Match(ay.[A2], tar.Range("B:B"), 0)
Else
    son = WorksheetFunction.Match(ay.[A2], tar.Range("B:B"), 1)
End If

For tsat = ilk To son
    For sütun = sut To sut + 3
        ay.Cells(1, sütun) = tar.Cells(tsat, 2)
    Next: sut = sütun
Next
End Sub[/FONT]

Son düzenleme:
Selamlar Ömer bey a10:a25 aralığı için bir isteğim yok örnek dosya da c1:cl1 arasına A1 ve A2 seçimine göre sıralaması tarih almak umarım doğru ifade etmişimdir ayrıca da ilginiz için teşekkürler hocam.

Merhaba.

Dini bayramları yok sayacaksanız, önceki cevabımdaki kod'da değişiklik yaptım, sayfayı yenileyerek kontrol edin.

Ancak dini bayramlar için, belgenizde mutlaka belli bir alana bu tatil günlerini yazmalısınız.
A10:A25 aralığını ben örnek olarak bu nedenle kullandım, siz başka bir sayfa/başka bir alanı kullanabilirsiniz.
.

Hocam selamlar Sağol zahmet etmişsiniz, dosyada TARİH isimli sayfa var orada zaten ctesi pazar ve diğer tatiller yok (B sütunu) Aylık_Liste sayfasındaki A1 ve A2 den seçilen tarihler arasını C1 ve CL1'e örnekte gibi sıralansın istiyorum.yanlış anlatımları olduysa kusuruma bakmayın lütfen.teşekkür ederim hocam.

Tekrar merhaba.
Önceki kod cevabımı tekrar güncelledim, sayfayı yenileyerek kontrol ediniz.
Hem A1 hücresine ve hem de A2 hücresine, TARİH sayfasında olmayan tarihler yazarak deneyin.
.

Son düzenleme:
Selamlar Ömer hocam ellerine sağlık çok çok teşekkür ediyorum Allah ne muradın varsa versin.Sağlıcakla kalın hocam.

Son düzenleme:
Eyvallah.

Bir de formül önerisinde bulunmak istedim.

Aşağıdaki formülü C1 hücresine uygulayın ve sağa doğru kopyalayın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=EĞER(İNDİS(TARİH!$B:$B;KAÇINCI($A$1;TARİH!$B:$B;1)+TAMSAYI((SÜTUNSAY($A$1:D1))/4)-1;0)>$A$2;"";EĞER(İNDİS(TARİH!$B:$B;KAÇINCI($A$1;TARİH!$B:$B;EĞER(EĞERSAY(TARİH!$B:$B;$A$1)=0;1;0))+EĞER(EĞERSAY(TARİH!$B:$B;$A$1)=0;1;0)+TAMSAYI((SÜTUNSAY($A$1:D1))/4)-1;0)>$A$2;"";İNDİS(TARİH!$B:$B;KAÇINCI($A$1;TARİH!$B:$B;EĞER(EĞERSAY(TARİH!$B:$B;$A$1)=0;1;0))+EĞER(EĞERSAY(TARİH!$B:$B;$A$1)=0;1;0)+TAMSAYI((SÜTUNSAY($A$1:D1))/4)-1;0)))[/FONT]

Eyvallah.

Bir de formül önerisinde bulunmak istedim.

Aşağıdaki formülü C1 hücresine uygulayın ve sağa doğru kopyalayın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=EĞER(İNDİS(TARİH!$B:$B;KAÇINCI($A$1;TARİH!$B:$B;1)+TAMSAYI((SÜTUNSAY($A$1:D1))/4)-1;0)>$A$2;"";EĞER(İNDİS(TARİH!$B:$B;KAÇINCI($A$1;TARİH!$B:$B;EĞER(EĞERSAY(TARİH!$B:$B;$A$1)=0;1;0))+EĞER(EĞERSAY(TARİH!$B:$B;$A$1)=0;1;0)+TAMSAYI((SÜTUNSAY($A$1:D1))/4)-1;0)>$A$2;"";İNDİS(TARİH!$B:$B;KAÇINCI($A$1;TARİH!$B:$B;EĞER(EĞERSAY(TARİH!$B:$B;$A$1)=0;1;0))+EĞER(EĞERSAY(TARİH!$B:$B;$A$1)=0;1;0)+TAMSAYI((SÜTUNSAY($A$1:D1))/4)-1;0)))[/FONT]

Hocam selamlar elinize sağlık zahmetiniz için teşekkürler süper çalışıyor

Geri