• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 tarih arasında ilerleme miktarını bulma

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım ekli dosyamda sorumu ilettim.

Ekli dosyalar

sayın omer.baran
I5:I17 arasında hep A verisi olmayacak
listeleme yaparken tarih değişikliği olduğu ilk veriye göre veri bulcak topla.çarpım ile yada çoketopla ile bulduğum sonuçlar var ama bu sonucu tek formülle bulamadım. en sola bir yardımcı sütun atıp bir kod versem olcak ama tek formülle nasıl bulurum

Merhaba iyi çalışmalar
Sayın modoste
Ekli dosyayı denermisiniz.

Ekli dosyalar

sayın zorbey çözüm için teşekkür ederim ama sorumdaki bulunması gereken şey yanlış anlaşıldı
tabloma hakim olduğunuz için;
dikkat edilirse
ayın 1 inde ilerleme 1 birim 2 sinde 1,5 birim 3 ünde 1 birim sadece bu verileri toplaması gerekiyo
her günde ilerleme sabit bir birim olcak sizin örnekte 18. ve 19. satır veriler olmayacak günler birer birer arayrak ilerliyo

Merhaba,
Örnek dosya için aşağıdaki formülü deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((G5:G17>=M15)*(H5:H17<=N15)*(I5:I17="A")*(J5:J17))

Sayın Modesta Siz 18 ve 19. satırları silin ben deneme için yazmıştım onları.

çözümlerde hep I sütunundaki A harfini koşul alarak yapıyosunuz
o sütun koşul olmadan çözüm olmalı her değişik tarihteki ilk ilerleme yi (1,00 1,50 1,00) toplatma gibi

Tarih değiştiğindeki toplamı şu formülle bulabilirsiniz sanıyorum.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((G5:G17>=M15)*(H5:H17<=N15)*([COLOR="Red"]G5:G17<>G4:G16[/COLOR])*(J5:J17))

sayın mucit77
sizden gelen formül doğru yanıtı veriyo
siz bir sütundaki tarihlerin değişti satırları buldurarak topladınız teşekkür ederim çözümü kullanmaya başladım.
ben excel yardım dan yani bu forumdan alternatifli formüllerde gelmesini beklemekteyim şu an için bu formül 5000 den fazla sütuna uygulanacak ben tarihlerin değiştiği yere yardımcı bir sütun açıp "x" ayıracı yazıp sonuca gittim ama mucit77 formülünü kullanacam.
formüldeki (G5:G17<>G4:G16) bu kısım değişik geldi.

Geri