• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 tarih arasın min. ve max. tarihe göre verilerin farkını bulma

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli dosyamda ve soru açıklamamda belirtildiği gibi
bir aralıktan belli bir verinin bir tarih listesinde belirtilen aralıkta en küçük ve en büyük değerlerine karşılık gelen başka bir sütundaki verilerin farkını almak bunun tek formülü ve diğer yöntemlerini soruyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,
  • A sütunu Tarihler
  • B sütunu Sayılar (min ve mak bulunacak sütun)

Sonuç almak için;
Kod:
=MAK(EĞER(A1:A10=>[COLOR="red"]kriter1[/COLOR];EĞER(A1:A10<=[COLOR="Red"]kriter2[/COLOR];B1:B10)))-
  MİN(EĞER(A1:A10=>[COLOR="red"]kriter1[/COLOR];EĞER(A1:A10<=[COLOR="red"]kriter2[/COLOR];B1:B10)))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİF + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Not: Formül açıklamalarınıza göre önerilmiştir.

Son düzenleme:
sayın Bzace bir sütun daha olacal formülün içinde Mesela C sütununda bir veriye göre sonucu bulucak.

soruma ek olarak örneğin bir plakanın 29.06.2014 tarihindeki mazot aldığı zamanki saati 10200 iken makine aynı gün içinde 2. defa daha gelip mazot alıyo ve makine saati 10200 den 10216 ya çıkıyo yani maksimumu tarihi buluyo 29.06.2014 ona karşılık değer olan 10200 ve 10216 dan en büyüğünü alması gerekiyo. formüle bu nasıl eklenir.

son sorum ile ilgili genel bir ifade etmeye çalışırsam
A1:A100 arasında Ali olanların
B1:B100 arasında 01.06.2014 den büyük 30.06.2014 den küçük olan tarihlerin maksimumuna
karşılık gelen C1:C100 arasındaki verilerin En büyüğü hangi formüllerle bulunur.

Not: maksimum olarak ir tarih bulduğunu varsayalım ve bu tarih 2 defa yada 3 defa olsun listede işte bu tarihlere karşılık gelen C sütunundaki sayıların en büyüğü nasıl bulunur.

Merhaba Sayın modoste iyi çalışmalar.
Ekli Dosyayı denermisiniz.

Ekli dosyalar

teşekkür ederim sayın zorbey
dosyanızı indirdim ve inceliyorum.

Kolay Gelsin iyi çalışmalar.

Geri