• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 sütundan veri alma, arama ve birleştirme

Excel Vers. ve Dili
2010 İngilizce
Merhaba,
bir sütunda 2 haneli kodlar var, bunları diğer sutündan alarak, birleştirerek, şehir ve ülke bilgilerini almam gerekiyor, 1 haneli kodlar geliyor fakat 2 hanelileri alamıyorum, hangi formülü kullanabilirim, yardımcı olabilirmisiz.
buna benzer işlem bulamadım, aylardır manuel olarak tamamlıyorum ama olması gerekir diye düşünüyorum,

Name GENEVA ANTALYA
Country SWITZERLAND,TURKIYE
olarak gelmeli.

şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

G ve H sütunundaki hatalı formüllerin sonundaki 0 rakamını 1 yapın lütfen =DÜŞEYARA(F2;A:D;3;1)

Merhaba,
yaptım, fakat yanlış bilgi geldi.
PORT COLUMBUS INTERNATIONAL AIRPORTUNITED STATES OF

AMERICA

A sütunundaki kod a göre, C şehir bilgisi, D Ülke bilgisi gelmeli,
(B sutünunu Anın aynısı yardımı olur diye yanına kopyaladım.

F sütununda bazı Havayolları sadece tek şehire uçmuyor BEY (BEIRUT)gibi,
GVA AYT olarak uçuşu gerçekleştiriyor, bu durumda A sutunundan hem GVA hemde AYT alıp şehir adını birleştirerek G sutuna yazmalı , ayrıca ülke adını H sutununa,

Name GENEVA ANTALYA
Country SWITZERLAND,TURKIYE

şeklinde

Sabit duran yerler hangi sütunlar. Nereye giriş yapılınca C ve D sütunları değişecek.

A C D sabit (b zaten A nın kopyası)
F sutununu her ay yenilenecek, formuller G ve H de olacak

F sütununa GVA AYT girerseniz olmaz. Yanına bir sütun daha ekleyin ve bunları ayrı ayrı yaparsanız olur.

G2 hücresine bu formülü girip sağa ve aşağıya doğru çekin;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]=EĞER(UZUNLUK($F2)=3;DÜŞEYARA(SOLDAN($F2;3);$A$2:$D$920;SÜTUN()-4;0); DÜŞEYARA(SOLDAN($F$2;3);$A$2:$D$920;SÜTUN()-4;0) & " - " & İNDİS($C$2:$C$919;KAÇINCI(SAĞDAN($F2;3);$A$2:$A$919;0);0))[/FONT]

formül türkçe olduğu için çalışmıyor, ingilizce karşılığını bulmaya çalışıyorum, kontrol edip bilgi vereceğim

=IF(LEN($F2)=3;VLOOKUP(LEFT($F2;3);$A$2:$D$920;COLUMN()-4;0); VLOOKUP(LEFT($F$2;3);$A$2:$D$920;COLUMN()-4;0) & " - " & INDEX($C$2:$C$919;MATCH(RIGHT($F2;3);$A$2:$A$919;0 );0))
Formülü İngilizceye çevirdim. G2 hücresine bu formülü girip sağa ve aşağıya doğru çekin;

Murat bey , Samet bey ,
teşekkür ederim oldu, yalnız tek kod olduğu zaman, tek Şehir adının gelmesi bozuldu bu sefer, galiba formüle bir birşey daha eklemek gerekiyor

Ben sadece İngilizceye çevirdim. Bir şey yapmadım yani. Asıl teşekkürü Murat Bey hakkediyor. Onu çözecektir mutlaka. Bende uğraşıyorum yapabilirsem eklerim.

Iata CodeNameCountryGVA AYTGENEVA - ANTALYASWITZERLAND - ANTALYABEY#NAME?LEBANONDLM #NAME?TURKIYENUE #NAME?GERMANYSHJ#NAME?UNITED ARAB EMIRATESBUD #NAME?HUNGARY

tablo şeklinde çıkmadı ama,
şehir isimleri bozuldu, ülke isimleri doğru çıktı

Ben bir sorun göremiyorum.

Dosyanızı ekliyorum, kontrol edip hatayı belirtirseniz tekrar bakalım.

WKxrXi4.png

Ekli dosyalar

Geri