• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 sütunda karşılaştırma

snx111

Banned
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
2 sutun var filtreyapılacak sayfada 5000 satır var;
sayfa3 teki a1 deki veri başlangıçta sabit ; sütun c1 deki veriden başlayıp 5000 ci satırdaki(son satır) hücreye kadar filtreleme yapacak ve sonucu sayfa3te j1 re kopyalayacak ; sonra a2 ye geçecek bu sefer a2 sabit ve c2 den son satıra kadar filtreleme yapacak ; olay bu ama başaramadım bi yardım beyler..

makrom adlı makroda yapmak istediğim şey biraz daha açıklayıcı

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
2 sutun var a b olsun 5000 satır veri olsun; stun a1 deki veri sabit ; stun b1 deki veriden başlayıp 5000 ci satırdaki hücreye kadar b5000. filtreleme yapacak ve a2 ye geçecek bu sefer a2 sabit ve b2 deb b5000 ne kadar filtreleme yapacak ; olay bu ama başaramadım bi yardım beyler..

Örnek dosya eklermisiniz.

kimse anlamadımı filtreleme sorusu bu
Bilmiyorum kimler anladı.Ama ben anlamadım.
3ncü sayfada a sütunundada b sütunundada veriler var.
Var olmasına varda ne olacaklar?
Sayfa1 de neresi süzülecek?
Şartlar nedir?
bu duruma göre ilk önce
hangi değerler ,sonrasında hangi değerler sırası ile 4 satır yazarsanız daha anlaşılır sanırım.
Kolay gelsin.:cool:

sayfa1 de veriler var
sayfa3 teki a c stununda oranlar var
ilk görev Sayfa1.deki k3 stununda ki filteye sayfa3teki a1 degeri girilecek combo olarak m3 stununada sayfa3teki c1 degeri girilecek bu komutla Sayfa1.Range("a1").AutoFilter Field:=11, Criteria1:=CStr(e) sonra sayfa1deki k2:m2 hucrelerindeki degerler sayfa3 teki j1 re kopyalanacak

buraya kadarını zaten yaptım döngü yapamıyorum yapmak istediğim şu 1 ci görev için anlatıyorum ;
sayfa3 teki a1 sabitolup c1 den stun sonuna kadar combo olarak filtrelenecek k2 m2 deki degerlerde j1 re copy olacak . a1 sabit olup c stunu sona kadar tarandıktan sonra a2 ye geçip c1den tekrar combo filtre yapmak olay bu döngüyü yapmak

sayfa1 de veriler var
sayfa3 teki a c stununda oranlar var
ilk görev Sayfa1.deki k3 stununda ki filteye sayfa3teki a1 degeri girilecek combo olarak m3 stununada sayfa3teki c1 degeri girilecek bu komutla Sayfa1.Range("a1").AutoFilter Field:=11, Criteria1:=CStr(e) sonra sayfa1deki k2:m2 hucrelerindeki degerler sayfa3 teki j1 re kopyalanacak

buraya kadarını zaten yaptım döngü yapamıyorum yapmak istediğim şu 1 ci görev için anlatıyorum ;
sayfa3 teki a1 sabitolup c1 den stun sonuna kadar combo olarak filtrelenecek k2 m2 deki degerlerde j1 re copy olacak . a1 sabit olup c stunu sona kadar tarandıktan sonra a2 ye geçip c1den tekrar combo filtre yapmak olay bu döngüyü yapmak
J1 e kopyalayacak demişsiniz . bir bölümü yaptım demişsinizz
Çalıştırdım kodlarınızı.fakat J-K- ve L sütunlarına yazılmış bazı şeyler.
Onlarda hata yazılmış.
#DEĞER# hatası yazmış.
Kusura bakmayın.Ben yine anlamadım.Yani önce a sütununu filterleyecek
ondan sonra a sütunu bitince
C sütununa geçecek
C sütunununu
j sütunna kaldığı yerden devammı etçek
böyle ise J sütununa sayfa1 deki
K sütununda filtere edilenlermi
yazılacak
m sütundaki filterlermi
k sütunu ne zaman filter edilecek
m sütunu ne zana filtre edilecek.
Öffff.İşin bu yönünü hiç sevmiyorum.
Bunları yazana kadar anlamış olsaydım şimdiye kadar ben kodu 50 kere yazardım.:roll:

sayfa 3 deki verileri a stunundan başlayarak combo olarak a1 ri field 11 de c stununu field 13 de filtre decek a1 sabit kalıcak taki c stunun a1 le olan eşleme bitene kadar

sayfa 3 deki verileri a stunundan başlayarak combo olarak a1 ri field 11 de c stununu field 13 de filtre decek a1 sabit kalıcak taki c stunun a1 le olan eşleme bitene kadar
Merhaba
Dosyanızı ve yazılan mesajları okudum ama bir şey anlayamadım.
Öncelikle sade bir anlatımla dosya üzerinde örnekleyin. Daha anlaşılır olacaktır.

field sayfa1 deki auto filter kutucugu sıra numarasıdır 11 ve 13 k ve m stunu 3

kimse anlamasada ;syn evren gizlen sorunumu büyük ölçüde çözmüştür kendisine teşekkür ediyorum . saygılar

Merhaba
Anlaşılmaması normal
field sayfa1 deki auto filter kutucugu sıra numarasıdır 11 ve 13 k ve m stunu 3
Bu açıklamadan veya dosyanızda ne anlamamız gerektiğini anlayadık ki soruyu anlayalım.

Geri