Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
BANQUE NATIONALE DU CANADA CA BNDCCAMMINT
BANK OF NOVA SCOTIA CA NOSCCATTXXX
bu bankaları arkadaki dosyada bulamadım. arama esnasında veriyi listede bulamazsa bu hatanın görünmesi normaldir. listeye bu bankayı eklerseniz sorun kalmaz.
BNDCCAMMINT var 2 sayfanın A kolonunda. Yapmak istediğim sayfa 1 de C kolonundaki yer alan banka kodu sayfa 2 deki A kolonunda var ise ilgili değerleri alıp, sayfa 1 deki alanları otomatik doldurabilmek. Bu nedenle macro ile yapmak daha pratik gibi görünüyor.
Ama beceremedim.
ben vlookup ile yaptım. sayfa2 nin veri sayfası olduğunu düşünmüştüm. banka bilgileri sayfa2 den alınıp sayfa1 de abnka ismi yazılınca otomatik doldurulacaktı. yanlış mı anlamışım ? ayrıca BNDCCAMMINT ile ilgili hata gelmemiş. formül bu kodun karşısını doldurmuş.
hata aldığım dosyayı göndermiştim. value hataları görünmüyor mu sizde?
Sayfa 2 den banka kodu bulunup C ve E kolonu değerleri Sayfa 1 de yerlerine gelecek. Bu değerler ile sayfa 1 deki doviz kodları kullanılarak H ve I kolonları doldurulacak.
hayır gerekmiyor. sayfa 2 sabit kaldığı sürece yeni oluşturduğunuz çalışma sayfası da aynı verileri aynı sayfadan çekecektir. sayfa1 i kopyalamanız yetecektir.
Demek istediğim sayfa 2 de veriler değişecek. Olmayan banka kodlarını girip değerlerine sıfır atamam gerekecek. Yine de yardımlarınız için teşekkürler.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.