• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 sayfadan bilgi karşılatırma

herkese kolay gelsin sayfa1 de A ve B sütunlarındaki bilgilerle sayfa2 deki bilgileri karşılaştırıp sayfa2 deki bilgileri ,Sayfa1 de AG sütundan itibaren yazdırmak istiyoruz.yarımcı olurmusunuz

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuz net değil, tekrardan bir dosya ekleyerek, dosyanızda işlem sonucunda olmasını istediğiniz şekli manuel yazarak ekleyip detaylı açıklayınız.

sayfa2 den veri alma

sayfa1 deki A ve B sütündaki bilgilerle Sayfa2 deki A ve B sutunundaki bilgileri karlaştırıp sayfa1 de karşılık gelen AG sütündan başlayara yazılmasını istiyoruz

Ekli dosyalar

A ve B sutunlarına göre karşılaştırma yapmıyor.Sadece A sutuna bakyor aşağı doğru çoğaltıyorum aynı veri leri alıyor.bakablirmiyiz

B sütunu A nuna bağlı değil mi sadece a sütunu yetmez mi? ben tam sorunuzu anlayamamışım. biraz daha açıklar mısınız

AG2 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=İNDİS(Sayfa2!C$2:C$10
 ;KAÇINCI($A2&"|"&$B2;Sayfa2!$A$2:$A$10&"|"&Sayfa2!$B$2:$B$10;0))

Not: Aynı konuyla ilgili birden fazla konu başlığı açmamanızı rica ederim.

Merhaba,
Makrolu çözüm de alternatif olsun.
Kodu bir modüle yapıştırarak dener misiniz?
Kod:
Sub Aktar()
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
ss = s1.Range("A" & Rows.Count).End(3).Row

For i = 2 To ss
Set Aranan = s2.Range("A:A").Find(s1.Cells(i, 1).Value, , xlValues, xlWhole)
If Not Aranan Is Nothing Then
    adres = Aranan.Address
    Do
        If s1.Cells(i, 2).Value = s2.Cells(Aranan.Row, 2) Then _
            s1.Range("AG" & i & ":AO" & i).Value = s2.Range("C" & Aranan.Row & ":K" & Aranan.Row).Value
        Set Aranan = s2.Range("A:A").FindNext(Aranan)
    Loop While Not Aranan Is Nothing And Aranan.Address <> adres
End If
Next i
MsgBox "İşlem Tamamlandı", vbInformation, "dEdE " & Application.UserName & "'e Başarılar diler."
End Sub

formül işimizi gördü. ama dEdE arkadaşımızın yazdığı macro hata veriyor.herkese çok teşekkür ediyorum

formül işimizi gördü. ama dEdE arkadaşımızın yazdığı macro hata veriyor.herkese çok teşekkür ediyorum

Merhaba,
İşinizin görülmesi iyi ama makroma laf söyletmem. :) Şaka tabi.
Örnek dosyanız üzerinden konuşursak makroda bir sorun yok. Size illa makro kullanın da diyemem. Fakat büyük boyutlu verilerde çok sayıda formül sayfadaki her değişiklikte yeniden hesaplandığı için sistemin çalışmasını yavaşlatabilir. Her yeni veri girişinde, formülü çoğaltmak gibi bir de külfeti vardır.
Dosyanız ilişiktedir, dener misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba,
İşinizin görülmesi iyi ama makroma laf söyletmem. :) Şaka tabi.
Örnek dosyanız üzerinden konuşursak makroda bir sorun yok. Size illa makro kullanın da diyemem. Fakat büyük boyutlu verilerde çok sayıda formül sayfadaki her değişiklikte yeniden hesaplandığı için sistemin çalışmasını yavaşlatabilir. Her yeni veri girişinde, formülü çoğaltmak gibi bir de külfeti vardır.
Dosyanız ilişiktedir, dener misiniz?

merhaba amacım haf söylemek değilmi ben yanlış yapmış olabilirim çalışmanız için teşekkür ediyorum .makro daha kolaylık sağladı.

Geri