• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 li koşula göre puan eksiltme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan efem67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
2 adet zaman sütunum ve bir adet puan sütunum var ve zaman koşulları için puan eksiltmesi değerleri var buna göre Ham puanın eksiltilip bir yandaki sutuna geçirilmesi gerekiyor ama hangi akro veya fonksiyonla yazılacağını bulamadım..nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz... Teşekkürler

Ekli dosyalar

diskalifiye konusunu anlayamadım hangi koşula göre diskalifiye olacak ?

Çok fazla değişken içeriyor formülü denermisiniz olmazsa üzerinde biraz daha ilerleyelim

Kod:
=EĞER(B5<A21;D5;EĞER(C5>A17;"DİSKALİFİYE";EĞER(C5>A16;D5-C16;EĞER(C5>A15;D5-C15;EĞER(C5>A14;D5;EĞER(C5=A13;D5-C13))))))

excel sayfasındaki intro ve süreler aşağıdaki koşulları sağlamaz ise koşula göre puan eksiltecek , koşullarda belirtilen 13:01 dakika olursa diskalifye yazacak , intro süresi koşula göre puan eksiltecek , hakeza oyuun süreleride

San Baggwell
excel sayfasındaki intro ve süreler aşağıdaki koşulları sağlamaz ise koşula göre puan eksiltecek , koşullarda belirtilen 13:01 dakika olursa diskalifye yazacak , intro süresi koşula göre puan eksiltecek , hakeza oyuun süreleride
sizin yazdığınız kodu yazınca koşullar ne olursa olsun Genel Puan yerine hep diskalifye yazıyor..
Değerler B5 VE C5 E GİRİLECEK KOŞULLAR TİPİNE GÖRE EKSİLTME YAPACAK.
İlginiz İçin şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Dosyanızı çok az değiştirerek bir çözüm ürettim, inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhabalar;
Ancak Problem oluyor çünki B5 ve C5 ve altındakiler değişkenlik sağladığında
ancak E5 e yazılan eğer kodu geçerli.
Ben tam tersini yapmak istiyorum.
B5 ve C5 e süreleri girdiğimde aşağıdaki koşullara bakıp ona göre eksiltme yapmalı. Bunu gerçekleştirmemiz mümkünmü
Teşekkürler

Son mesajınızı anlamadım maalesef. konudan anladığım siz B5:d10 aralığına intro, süre ve ham puanlarını girince, E sütununa bu sürelere B13:c18 ve B21:C22 aralığındaki sürelere göre değerlendirip son puanı bulmak istiyorsunuz. VErdiğim dosyadaki formül de bunu yapıyor zaten.

Öncelikle süresi B18'deki değere eşit ya da büyükse DİSKALİFİYE yazıyor.
eğer süre uygunsa, intro süresi 00:30'dan büyükse ham puandan C22'deki değeri yani 1'i düşüyor, son olarak süresini 13-18. satırlara göre değerlendirerek düşülecek puanı düşüyor ve son puanı buluyor.

Belirttiğiniz gibi, verdiğim formül B5 ve C5'e girdiğiniz sürelere göre işlem yapıyor zaten.

Farklı bir çözüm istiyorsanız biraz daha açık bir şekilde anlatın lütfen.

Yusuf bey selamlar; formülü düzenlenledim ama koşullardan yanlızca bir tanesine göre yapıyor..

Ekli dosyalar

İyi de orda kullandığınız formül benim verdiğim formül değil ki! Benim formülüm daha önce eklediğim dosyaya göre aşağıdaki gibidir:

Kod:
=EĞER(C5>=$B$18;$C$18;D5-EĞER(B5>"00:30";$C$22;0)-DÜŞEYARA(C5;$B$13:$C$17;2))

Benim eklediğim dosyayı ve formülü değerlendirir misiniz? Yalnız dediğim gibi formülü sizin dosyanızı biraz değiştirerek oluşturdum.

Yusuf bey dediğinizi ekledim ancak yanlızca 1 koşula göre yapıyor ben size bir örnek daha iletiyorum. İlginiz için teşekkürler

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri