• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 li düşeyarayı başka bir formülde kullanma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
bir çalışmamda
"=İNDİS($K$9:$K$100;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI($O9&"#"&$P9;$E$9:$E$100&"#"&$G$9:$G$100;0)))) formülü ile sonuçlar elde ediyorum

formüle bir adım öteye gidip
C9:C100 arasında 01.01.2013 den büyük ve eşit
D9:D100 arasında 31.01.2013 den küçük ve eşit olanların 2 lü düşeyara formülünü ekleyerek sonuç alabilirmiyim

Merhaba
Dosya ekleme şansınız var mı_?

Merhaba,

Arasında değilse nasıl bir işlem yapılacak?

sayın hocam ben ikili düşeyara ile bir aralıktan 2 koşulu sağlayan verilerin ilk değerine karşılık geleni bulmuş oldum ilk formülümde ben toplamını bulduğumu düşünüp
birde tarih aralığı katmayı düşündüm hatalı birşey sordum galiba
özür dilerim

sayın hocam ben ikili düşeyara ile bir aralıktan 2 koşulu sağlayan verilerin ilk değerine karşılık geleni bulmuş oldum ilk formülümde ben toplamını bulduğumu düşünüp
birde tarih aralığı katmayı düşündüm hatalı birşey sordum galiba
özür dilerim

Merhaba
Yani istediğiniz 2 tarih arasında 2 koşullu toplam almak mı_?

sayın asi_kral
2 tarih arası 2 koşullu toplam alabiliyorum ÇOKETOPLA, yada topla.çarpım kullanarak

ben biraz önce yanlış birşey sordum 2 li düşeyara ile bir aralıktan veri çektim. bi an için aralıkta toplam aldım zannedip o formül içine tarihte eklenir mi diye sordum.

ama şunu sormak istiyorum başka sayfa açmadan
TOPLA.ÇARPIM((A1:A50>10)*(B1:B50=K1).... diye devam eden formülde K1 hücresi boş ise B1:B50 de yazan herşeyi koşula alsın K1 hücesinde hangi değeri yada ifadeyi yazdıysam o değeri göre formül dönsün....bunu yapabilir miyiz.

sayın asi_kral
2 tarih arası 2 koşullu toplam alabiliyorum ÇOKETOPLA, yada topla.çarpım kullanarak

ben biraz önce yanlış birşey sordum 2 li düşeyara ile bir aralıktan veri çektim. bi an için aralıkta toplam aldım zannedip o formül içine tarihte eklenir mi diye sordum.

ama şunu sormak istiyorum başka sayfa açmadan
TOPLA.ÇARPIM((A1:A50>10)*(B1:B50=K1).... diye devam eden formülde K1 hücresi boş ise B1:B50 de yazan herşeyi koşula alsın K1 hücesinde hangi değeri yada ifadeyi yazdıysam o değeri göre formül dönsün....bunu yapabilir miyiz.

Örnek bir dosya gönderme şansınız var mı_?
Formülü deneme yapayım sonra göndereyim.

dostum formülün gayet düzgün çalışıyor, sadece G3 "imalat adı" yazan yere "demirli beton", "demirsiz beton", "taş duvar yapımı" gibi bişeyler yazman lazım.
örneğinde B1:B50 arası herhangi bir veri göremedim? K1 e göre koşula hangi sütun alınacak??

Merhaba
Bu şekilde dener misiniz_?
Kod:
=EĞER($G3="";TOPLA.ÇARPIM(($C$11:$C$500>=$C3)*($D$11:$D$500<=$D3)*($E$11:$E$500=$E3)*($K$11:$K$500));TOPLA.ÇARPIM(($C$11:$C$500>=$C3)*($D$11:$D$500<=$D3)*($E$11:$E$500=$E3)*(G11:G500=G3)*($K$11:$K$500)))

sayın systran K3 deki formül tamamlanmadı henüz
benim istediğim
G3 hücresine G11:G500 arasına yazan verilerden hangisi girilirse ona göre formül çalışacak eğer hiçbir veri girilmemişse tüm hepsi girilmiş gibi formül cevap vercek.

sayın systran K3 deki formül tamamlanmadı henüz
benim istediğim
G3 hücresine G11:G500 arasına yazan verilerden hangisi girilirse ona göre formül çalışacak eğer hiçbir veri girilmemişse tüm hepsi girilmiş gibi formül cevap vercek.

Merhaba
11. Mesajda formülü verdim.

kısa süre sonra bilgisayarıma geçip deneyip dönücem sayın asi_kral
anladığım kadarıyla eğer ile veri yoksa ilgili sütunu kriter yapmadan formülü yazmışsınız veri varsada ona göre değiştirmişsiniz
G sütununu bir katmamışsınız bir katmışsınız. galiba

kısa süre sonra bilgisayarıma geçip deneyip dönücem sayın asi_kral
anladığım kadarıyla eğer ile veri yoksa ilgili sütunu kriter yapmadan formülü yazmışsınız veri varsada ona göre değiştirmişsiniz
G sütununu bir katmamışsınız bir katmışsınız. galiba

Evet en kısa yoldan hallettim.
İşinizi görür diye düşündüm.

teşekkür ederim

bugün birde benim için çok önemli olan bir makro sorusu sordum birkaç trilyonluk iş tutan bu çalışmaların raporlanması çok kapsamlı, devamlı veriler değiştiriliyo bunları içeren bir çizelgeden yardım beklemekteyim

bugün birde benim için çok önemli olan bir makro sorusu sordum birkaç trilyonluk iş tutan bu çalışmaların raporlanması çok kapsamlı, devamlı veriler değiştiriliyo bunları içeren bir çizelgeden yardım beklemekteyim

Aslında buradan cevap vermesem iyi ama olsun bu seferlik kuralı ihlal edeyim.
Sorunuzu biraz daha detaylandırın. Tüm hepsine ayrı sekme açmak istiyorsunuz sanırım. Bir de bunları yapacak kişi tüm detayları bilse ona göre yardımcı olmaya çalışırdı siz işi dosya üzerinde şu şekilde olacak diye detaylandırın mutlaka yardımcı olacak kişiler çıkacaktır. ( Bu bende olabilirim )

örnek olarak 2 sekme ekledim o sekmelere benzer olcak bir nevi listeden süzme olcak
ama dediğim gibi liste maksimum 2380 veri içercek E sütunundaki Benzersizlerin sayısı yani
benim istediğim şu biryerde bu benzersiz veriler altalta yazılacak diyelim Liste sekmesi (A1:A2380) arası
bende hangisinin sayfa olarak listelenmesini istiyorsam yanına çarpı atacam ve belirlediğim sekmeler yanyana litelenecek

ben şu an için dizi formülü kullanarak istediklerimi yapıyorum ama dosya tıkanmaya başladı formülü çalıştırınca 15 saniye beklemeye başladım
makro yardımı gerekiyo

Geri