• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 koşullu toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zamzam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Small business
Ekteki tabloda müşteri numaraları, Satış kategorileri ve satış tutarları mevcut.
Data sheetindeki bu verileri icmal sheetine aktarmak istiyorum. Acil yardımlarınız lütfen.

Merhaba,

Dosyanız ektedir..

Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz

sayın zafer bey bu formülde $ işaretini bazı yerlerde $a gibi bazı yerlerde a$ gibi kullanmışsınız bu ne demektir? Neden her iki tarafında $ işareti yok sağında olması ile solunda olmasının arasındaki fark nedir.?
=TOPLA.ÇARPIM((Data!$A$2:$A$26=$A2)*(Data!$C$2:$C$26=C$1)*(Data!$D$2:$D$26))

Merhaba

$ (sabitleme)

$A$1 Satır ve Sütun sabit(Yazdığınız hücreyi aşağıya ve yana doğru kopyaladığınızda hücre referansı sabit kalır)

$A1 sadece sütun sabit
A$1 sadece Satır sabit

Mutlak ve göreceli hücre referanslarını siteden arayarak inceleyiniz

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Merhaba ArkadaŞlar Benİm Bİr Sorum Olacak Ben A1 HÜcresİne 2 Rakami Gİrİnce B1 HÜcresİne 1 Yazmasini A1 HÜcresİne Tekrar 3 Yazinca B2 HÜcresİne 2 Yazmasinin İstİyorum Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm

Merhaba,

Sorunuz tam anlaşılmadığı için anlayabildiğim kadarı ile cevapladım,

B1 Hücresine,

=EĞER(YADA(A1=2;A1=3);1;"")

B2 Hücresine,

=EĞER(A1=3;2;"")

Formüllerini yazarak denermisiniz..

Sevgİlİ ArkadaŞlar Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm A1 HÜcresİne 2 Yazinca B1 HÜcresİne 1 Yazsin Ayni Şekİlde A1 HÜcresİne 3 Yazicada B1 HÜcresİne 2 Yazsin İstİyorum Bu Konuda Bana Yardim Edersenİz Sevİnİrİm
Kolay Gelsİn

Merhaba,

Yukardaki formül işinizi görmedimi. Görmedi ise ne yapmak istediğinizi daha açık anlatırmısınız. A1 Hücresinde 2 yazınca B1 1 olsun istiyorsunuz, A1 Hücresine 3 yazınca B2 Hücresine 2 yazsın istiyorsunuz, peki A1 de 3 yazınca B1 ne olması gerekiyor.

3 Yazica Her Hangİ Bİr Şey Yazmasi Gerekmİyor Hocam Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm

Sevgİlİ ArkadaŞlar Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm A1 HÜcresİne 2 Yazinca B1 HÜcresİne 1 Yazsin Ayni Şekİlde A1 HÜcresİne 3 Yazicada B1 HÜcresİne 2 Yazsin İstİyorum Bu Konuda Bana Yardim Edersenİz Sevİnİrİm
Kolay Gelsİn

Merhaba,

B1 Hücresine,

=EĞER(A1=2;1;EĞER(A1=3;2;""))

Formülünü yazarak denermisiniz..

Merhaba

B1 Hücresine

=EĞER(EBOŞSA(A1);"";EĞER(A1=1;1;""))

B2 Hücresine

=EĞER(EBOŞSA(A1);"";EĞER(A1=2;2;""))

Geri