• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 koşullu düşeyara

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 32 Bit
merhabalar;

Öncelikle doğru konu başlığımı ve doğru yeremi açtım konuyu bilmiyorum yanlış ise özür dilerim.

Problemime gelirsek;

Mühür defteri olarak yazan dosyada D sütünün da mühürler yazılı ve F sütünunda plaka yazılı B sütünunda tarih yazılı

Araç takip son yazan dosyada B sütünün da plaka yazılı ve Y sütünün da Tarih yazılı

Bu iki dosyada sütün olarak
MÜHÜR DEF=ARAÇ TAKİP SON
F = B
B = Y ler eşit yanİ aynı değerler yazılıdır

Benim istediğim bu iki çalışma kitabındaki aynı olan değerleri karşılaştırıp bana mühür defterinde D sütünün da ki mühür no yu ARAÇ TAKİP SON çalışma kitabındaki M sütununa yazması

Burada önemli olan iki koşulunda sağlanması iki koşul sağlanmaz ise yok veya boş yazılabilir yardımlarınızı rica ederim.

NOT:(bu işlemi Düşeyara formülü ile tek koşul sağlandığında yapabiliyorum ama 2 koşul sağlama yaparak yapamıyorum)

Ekli dosyalar

Araç takip M4 hücresine,

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS('[MÜHÜR DEFTERİ.xlsm]MÜHÜR DEFTERİ'!$D$1:$D$1000;MAK(EĞER('[MÜHÜR DEFTERİ.xlsm]MÜHÜR DEFTERİ'!$F$1:$F$1000=B4;EĞER('[MÜHÜR DEFTERİ.xlsm]MÜHÜR DEFTERİ'!$B$1:$B$1000=Y4;SATIR($1:$1000)))));"")

Dizi formülüdür CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatmanız gerekir.

Süpersiniz teşekkürler ancak koşul sağlanmadığında boş yazması mümkünmüdür

Formülün sonundaki çift tırnağın içine boş yazın.

Teşekkür ederim tekrardan ancak şöyle bir hata alıyorum

"Excel Bir veya Daha Çok formülü hesaplamayı denerken kaynakları tükendi. Sonuç olarak bu formüller değerlendirilemiyor "

bu hatayı nasıl düzeltebilirim

Çok fazla açık excel varsa onları kapatın. Formülde veri uzunluğunu 1000 yapmıştım onuda 100 yapabilirsiniz.

merhabalar;

kuvari hocamın yardımlarıyla istemiş olduğum sonucu elde ettim ancak bu işlemi makro ile nasıl yaptırabilirim yardımlarınızı rica ederim

Geri