• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Hücreye bağlı tek Hücre oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sercano
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 -TR
Arkadaşlar merhaba,

Bir liste hazırlıyorum, bu liste ise şu mantıkla çalıştırmak istiyorum

Mesela; B1=meyve ve C1=armut ise A1=30 TL olsun. Bu hücreler de açılır liste biçiminde, yani B1 hücresindeki listeden sebze'yi seçtiğim zaman, C1 hücresindeki listede sadece ıspanak, karnıbahar vs. seçenekleri olsun istiyorum. A1 hücresinde de sebze, karnıbahar eşleştiği zaman Direk fiyat yazsın istiyorum.
Yardımcı olabilirmisiniz?

Merhaba,

Eki inceleyiniz. Sebze, meyve türlerini ve fiyatlarını data sayfasındaki gibi girmeniz gerekmektedir. Bu şekilde tablo yapısı istediğiniz formata uygun olur.

Açılır listeyi kontrol etmek için, veri doğrulamayı inceleyin.

http://s3.dosya.tc/server11/n09hbo/Kitap1.xlsx.html

.

Ömer Bey,

Çok teşekkür ediyorum, 5 gündür uğraşıyorum, bir çözüm bulamamıştım, eğer zamanınız ve imkanınız varsa çalışma mantığından da bahsederseniz çok mutlu olurum, bahsetmezseniz de sıkıntı olmaz, tekrar dan teşekkür ederim

Veri doğrulamayı bildiğinizi varsayarak açıklamaya çalışayım.

Seçilen türe göre meyve mi yoksa sebzeleri mi listeleyeceğimizi daha opsiyonel şekilde bulmak için data sayfasında sebze ve meyveyi bu şekilde tablo yaptık.

C2 de doğrulamadaki formül, B2 deki türe göre data sayfasında kaçıncı fonksiyonu ile tür adının sütun indisini bulur. Bu yüzden data sayfasındaki sebze ve meyve başlık adlarını değiştirmeyin.
Bulunan sütun indisine göre kaydır fonksiyonu kullanılarak türün altındaki dolu aralıklar hesaplanarak C2 de listemeye alınır.

A2 deki formül ise etopla ile seçilen değerin karşısındaki değeri getirmek içindir.

Formülü uzatmamak için etopla kullandım. Bu yüzden data sayfasındaki ürünlere mükkerrer değer girmemeye dikkat edin. Eğer mükerrer değer girme riski varsa formülü düşeyara yada indise çevirmekte fayda var.

.

Ömer Bey merhaba,

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum, fonksiyonları inceliyorum, kendim de öğrenmem lazım çünkü detaylı bir liste hazırlıyorum, aklıma birşey taılırsa sorarım.

Çok sağolun.

Geri