• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 hücrenin koşuluna göre istediğim sayıyla işlem yapmak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhabalar,
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Olay şu arkadaşlar

a1 toz b1 palet ise 0,022(a1 ve b1 nin koşuluna göre gelecek) x c1hücresinin yarısı.

a2 toz b2 normal ise 0,000(a2 ve b2 nin koşuluna göre gelecek) x c2hücresinin yarısı.

a3 bıyet b3 palet ise 0,012(a3 ve b3 nin koşuluna göre gelecek) x c3

tabi ilk değişken toz ve biyet ile kalmayacak 2 tane daha değişken ekleyecem sonradan.

Ekli dosyalar

d1 hücresine formülü yazıp aşağı doğru çoğaltınız.

Kod:
=EĞERHATA(EĞER(VE(A1="toz";B1="palet");C1/2*0,022;EĞER(VE(A1="toz";B1="normal");C1/2*0;EĞER(VE(A1="bıyet";B1="palet");C1*0,012;"")));"")

Aliveli06 ;

Yardımınız için teşekkürler. İhtiyacımı gördü şuanda formülü anlamaya çalışıyorum. Takıldığım yerde sorularımı cevaplandırırsanız çok sevinirim.

Bu förmüle yeni kısıt eklediğimde , bu işlev için çok fazla bağımsız değişken girdiniz uyarısı alıyorum. yani istiyorumkı" toz ve palet " gibi formüle yeni olarak" kum ve palet " ekleyecem. ancak yapamıyorum yardımınızı rica ederim.

kum ve palet için,formülün sonundaki bölme ve çarpma işlemindeki rakamları kendinize göre uyarlayın.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(VE(A1="toz";B1="palet");C1/2*0,022;EĞER(VE(A1="toz";B1="normal");C1/2*0;EĞER(VE(A1="bıyet";B1="palet");C1*0,012;EĞER(VE(A1="kum";B1="palet");C1/2*0,033;""))));"")

Aliveli06 Bey,

Formül için teşekkür ederim. Sondaki 3 parantezin olduğu yeri 4 parantez yapınca hata vermiyor her yeni kısıtta parantez eklemem gerekiyor galiba .

Yardımlarınız için teşekkürler.

Geri