• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 hücredeki değere karşılık atama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Ekteki dosyada B sütunundaki bir satıda 205 yazdığında aynı satırda C sütununda 305 yazıyorsa D sütununda karşılığında Standart yazsın istiyorum. Örnek olarak sarı ile işaretledim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba
Kod:
=EĞER(VE($B3=205;$C3=305);"Standart";"")
Bu formül işinizi görür sanırım.

Merhaba
Kod:

Teşekkür ederim, sakıncası yoksa bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var. 1 satıdaki değerlerin ondalık kısmı 0,3'ten küçükse alt sayıya 0,3'ten büyükse üst sayıya tamamlanmasını sağlamamız mümkün mü? 11,2 =11 29,34 =30 gibi.

Teşekkür ederim.

Merhaba
Kod:

Vaktinizi alıyorum fakat benim işaretlediğim gibi işaretlensin isteniyor sadece. B3=205 ve C3=305 yazdığında iki hücre de belirli bir renk ile belirtilebilir mi? Cevabınız ve ilginiz için tekrardan teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Teşekkür ederim, sakıncası yoksa bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var. 1 satıdaki değerlerin ondalık kısmı 0,3'ten küçükse alt sayıya 0,3'ten büyükse üst sayıya tamamlanmasını sağlamamız mümkün mü? 11,2 =11 29,34 =30 gibi.

Teşekkür ederim.

Bu sorunuz için
Kod:
=EĞER(PARÇAAL(A1;BUL(",";A1)+1;UZUNLUK(A1))*1>30;PARÇAAL($A1;1;BUL(",";A1)-1)*1+1;PARÇAAL($A1;1;BUL(",";A1)-1)*1)
Bu formül işinizi görür diye düşünüyorum.

Diğer sorunuz için veri aralığını seçin - Koşulu Biçimlendirme - Yeni Kural - Biçimlendirilecek Hücreleri Belirlemek İçin Formül Kullan - Çıkan Kutucuğa
Kod:
=VE($B3<>"";$C3<>"";$B3=205;$C3=305)
Bu formülü yazın. Biçimlendir - Dolgudan renk seçin ve biçimlendirmeleri kapatın.

Geri