• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 hucre eşit değilse

Excel Vers. ve Dili
selamlar
https://i.hizliresim.com/JO8N7B.jpg

Arkadaşlar ekte gorundugu gibi yan yana borç ve alacagın oldugu ay bazında sutunlar var ben bunları sql den çekıyorum. burda istedigim şudur eger farklı olan hucre değeri varsa otomatık rengını boyasın gıbı bırsey yapabılırmıyım.

Ekım_Bor ve Ekım_Ode sutunlarındakı 3. satırdakı degerlerın arasında 200 tl fark var bu ıkısınden bırını veya ıkisini mesela kırmızı yapsın veya hucreyı sarı yapsın gıbı bırsey olabılırmı ama bu verılerı sql den cektıgımden dolayı aşagı kayacak otomatık olarak

Profilinizdeki excel versiyon bilgisini güncellemenizi rica ederim.

Teşekkurler tam istediğim gibi olmuş ama bunu kendi dosyama uygulayamadım, 2 saat uğraştım ama yapamadım benim sayfam şu şekilde sql den gelen verilerden oluşuyor

https://i.hizliresim.com/RO87Jj.jpg
Başlangıç hücresi önemli daha önceki resminize göre başlangıç hücresine ayarlamıştım yeni resmi göre ayarlanmış formülü göndereçeğim.Başlangıç hücresi.Ocak Borç F2 hücresinden mi? başlıyor.

f ve ac hücleri dahil mesela en az 5000 satır içerecek şekilde olacak sql den veri çektikce aşagıya dogru kayacak satırlar

Uygulama:
1)Biçimlendirileçek alanı seçiniz.(F2:AC5000)
2)Koşullu biçimlendirme;Yeni kural;Biçimlendirileçek hücreyi belirlemek için formül kullan.
3)Formül alanına aşağıdaki formülü kopyala , yapıştır.
4) Dolgu rengi belirle.
5)Tamam
Kod:
=DOLAYLI(ADRES(SATIR(A2);ÇİFT(TAVANAYUVARLA(SÜTUN(E1)/SATIR($A$1);1));4))<>DOLAYLI(ADRES(SATIR(A2);TEK(TAVANAYUVARLA(SÜTUN(F1)/SATIR($A$1);1));4))
veya
1)işlemi F2 hücresinde yap.Biçimlendirmeleri diğer hücrelere kopyala.Kolay gelsin.

hemen denıyorum.
Edit: oldu
Hocam Allah bin kere razı olsun beni çok büyük bir dertten kurtardınız
çok teşekkürler

hemen denıyorum.
Edit: oldu
Hocam Allah bin kere razı olsun beni çok büyük bir dertten kurtardınız
çok teşekkürler
Rica ederim.Allah(c.c)cümlemizden razı olsun.:Dost:

Geri