Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba;
Başlık yada soru içeriğine göre 2 farklı çözüm var.
içeriğe göre çözüm
A1 den itibaren tarih,
B1 den itibaren sayılarınız varsa
D1 hücresine işaretleyeceğiniz tarihin başlangıcını,
E1 hücresine işaretleyeceğiniz tarihin bitişini yazın.
B1 hücresinde koşullu biçimlendirmeye;
=EĞER(VE(A1>=$D$1;A1<=$E$1);1;0)
Formülünü uygulayıp istediğiniz hücre biçimini (renk, vs..) uygulayın ve biçimlendirmeyi yeterince aşağı doğru çoğaltın.
başlığa göre çözüm "2 Hafta içinde üst üste çıkan sayılar"
A1 den itibaren tarih,
B1 den itibaren sayılarınız varsa
C1 hücresine;
=EĞER(VE(A1>=$D$1;A1<=$E$1);B1;"")
D1 hücresine işaretleyeceğiniz tarihin başlangıcını,
E1 hücresine işaretleyeceğiniz tarihin bitişini yazın.
=EĞER(VE(C1<>"";EĞERSAY($C:$C;$B1)>1);1;0)
Formülünü uygulayıp istediğiniz hücre biçimini (renk, vs..) uygulayın ve biçimlendirmeyi yeterince aşağı doğru çoğaltın.
Merhaba,
Öncelikle donusunuz icin cok tesekkür ederim.Sanırım biraz eksik bilgi verdim.
a1 hücresinden a1500 e kadar tarih bilgisi mevcut. Burada sizin belirtmiş olduğunuz gibi D1 ve E1 hücrelerine bir tarih bilgisi girersem iki tarih arasında kalıyorum.
A40 hücresinde (4 ocak) ayının 1 nci haftasına denk gelen bir gün var ve karsılıgında denk gelen b 40 hücresi. Benim B40 daki değeri öncesindeki öncesindeki 1 haftaya ve sonrasındaki 1 haftaya bakarak işaretlemem gerekiyor.
Bunu belirttiğiniz formulde beceremedim. Ancak A kolonundaki veriyi ayın haftasına cevirip bakan bir formmule yapmam gerekiyor.
Merhaba;
Tarih yazmak bence daha kolaydı ama isteğiniz hafta sayısı ile mukayese ise;
A sütununda tarihler ve B sütununda sayılarınız varsa,
=EĞER(VE(C1<>"";EĞERSAY($C:$C;$B1)>1);1;0)
C1 hücresine;
=EĞER(VE(HAFTASAY(A1)>=$D$1;HAFTASAY(A1)<=$E$1);B1;"")
Formüllerini yeterince çoğaltın.
D1 hücresine 7 yazın
E1 hücresine 9 yazın
sonucu gözlemleyin.
İyi çalışmalar.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.