• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 farklı kapalı dosyadan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Merhaba
Bir macro konusunda yardımınıza ihtiyacım olacak.
calisma-01.xlsx
1310_satis.xlsx
1310_sube.xlsx
şeklinde dosyalarım var.
calisma-01 isimli dosya çektiğim verileri yerleştireceğim dosya olacak
sütun isimlerine baktığınızda tam olarak hangi dosyadaki hangi verinin, calisma-01 dosyasındaki hangi sheet ve sütuna yerleşeceği anlaşılıyor. Burada bir de şöyle bir handikap var; veri kaynağı olarak kullanacağım dosyalar aylık olarak değişiyor ve calisma-01 dosyasında da ürün satış adedi aylık olarak listelenecek. "I" sütunundan itibaren aylar başlıyor. Öyle birşeye ihtiyacım var ki dosya adına göre yerleştireceği sütunu tespit etsin. Yani bu gönderdiğim dosyalarin başındaki 1310, Ekim 2013'ü temsil ediyor. Diğer aylarda da dosya isimleri bu standartlarda ilerleyecek. Bu mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Forumda kapalı dosyadan veri çekme ile ilgili konu vardı araştırırsanız

Değişken dosya isimleri beni zorladı açıkçası. Kapalı dosyadan veri çekme durumundan vazgeçtim ancak şu an takıldığım başka bir nokta çıktı ortaya. Daha doğrusu bu işi basitçe yapacak bir fonksiyon var mı bilmiyorum
2 sheet ile çalışacağım
ahmet = sheet1
mehmet = sheet2

sheet 1'de B sütunu ürün kodları ve A sütunu şubeleri içeriyor.
sheet 2'de A sütunu şubeleri, K sütunu ürün kodlarını içeriyor.
sheet 1'deki G sütununa şunu yapmak istiyorum;
sheet 2 deki K ve A sütunlarını sheet 1 deki A ve B sütunları ile karşılaştıracak, bunun sonucunda eşleşen verilerin sayısını sheet 1 deki G sütununa yerleştirecek. Yani temelde vlookup ve count işlemiyle halledilecek gibi ancak bu 2 fonksiyonu tek hücrede nasıl yaparım bilemedim
temelde yapacağı işlem hangi şubeden hangi ürün kodlarının kaç adet gittiğini sheet 1'de G sütununa yazacak.
Bunu nasıl yapabileceğimi biliyor musunuz?

COUNTIFS formülüyle halledebildim.

Geri