• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Etopla formülünü Aynı anda kullanabilmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xnanx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhabalar,

Bildiğimiz etopla formülünü aynı anda 2 defa iç içe kullanabilirmiyiz. Ekli dosyada örnek bir şablon hazırladım. Fakat 3. bir kritere görede etopla yapması gerekiyor ama bir türlü içinden çıkamadım.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Aşağıdaki formülü B2 hücresine dener misiniz?
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2=Liste!A2:A18)*(B1=Liste!B2:B18);(Liste!C2:C18))

Evet bu şekilde çalıştı fakat 2000 den fazla satır var yapacağım dosyada hersatır için tek tek ilgili yerleri değiştirmem mi gerekecek?

Evet bu şekilde çalıştı fakat 2000 den fazla satır var yapacağım dosyada hersatır için tek tek ilgili yerleri değiştirmem mi gerekecek?

Merhaba;
Eklemiş olduğunuz örnek dosya için B2 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A2=Liste!$A$2:$A$2000)*(B$1=Liste!$B$2:$B$2000);(Liste!$C$2:$C$2000))
kodu yazıp ilgili satırlara kopyalayınız.

Merhaba;

İhsan bey dosya da hem dinamik alan hem dolaylı hemde topla.çarpım kullanmışsınız. Bu kullanım şekli dosya da hesaplama yapıldığında hesaplama hızında düşme olmaz mı ?. Sanki bana hesaplama hızında düşme yaşanır gibi geliyor. Yanlış mı düşünüyorum acaba ? Yada yanlış mı öğreniyorum ben ?

Merhaba;

İhsan bey dosya da hem dinamik alan hem dolaylı hemde topla.çarpım kullanmışsınız. Bu kullanım şekli dosya da hesaplama yapıldığında hesaplama hızında düşme olmaz mı ?. Sanki bana hesaplama hızında düşme yaşanır gibi geliyor. Yanlış mı düşünüyorum acaba ? Yada yanlış mı öğreniyorum ben ?

dilerseniz bir deneyin demekki ikimiz ters bir şekilde ilerliyoruz ben böyle biliyorum siz öyle biliyorsunuz.
benim bildiğim kadarı ile sizin yazdığınız formül daha çok kasar hemde kısır bir şekilde olur. 2000'den sonra formül işlem yapmaz ve kasmaya başlar

Merhaba
usubaykan ve İhsan Tank çok teşekkür ederm yardımlarınız için her ikisi ile de hallettim çok teşekkür ederim. Buradaki mantığı yakaladım hız olarakta çok fark hissetmedm açıkçası hesaplamadan sonra değerleri yapıştırmam gerekiyordu zaten çok çok teşekkür ederim emeğiniz için.

Merhaba
usubaykan ve İhsan Tank çok teşekkür ederm yardımlarınız için her ikisi ile de hallettim çok teşekkür ederim. Buradaki mantığı yakaladım hız olarakta çok fark hissetmedm açıkçası hesaplamadan sonra değerleri yapıştırmam gerekiyordu zaten çok çok teşekkür ederim emeğiniz için.

rica ederim
syn : usubaykan'ada teşekkür ederim
kolay gelsin :mutlu:

Merhaba çok e toplada en fazla 2 ölçütü yerine getirebiliyor benim en az üç ölçütle toplama yapmam gerekiyor. Örnegin
personel,kredi kartı ve mayıs ayı içerisinde olan satışların toplamı gibi. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı.

Merhaba çok e toplada en fazla 2 ölçütü yerine getirebiliyor benim en az üç ölçütle toplama yapmam gerekiyor. Örnegin
personel,kredi kartı ve mayıs ayı içerisinde olan satışların toplamı gibi. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı.

Merhaba,

TOPLA.ÇARPIM olarak forumda arayınız.

Geri