• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Eğerli Formul (Hata ve Boşluk)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oklava
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
Merhaba sayın üstadlar

Benim sorunum kısaca bir formul yazıyorum buraya kadar sorun yok . Ama o hücre boş ise DEĞER hatası geliyor .Bende bir alt hücreye şöyle bir formu yazmak istiyorum :

(eğer A1 boşluk ise 0 al . eğer A1 DEĞER hata ise yine 0 al)

sonuç olarak her şekilde bana 0 sonucı versin .

Şimdiden saygılar selamlar....

Merhaba,

Formülünüzün başına eğerhata() ekleyerek deneyiniz.
Olmadı derseniz kullandığınız formülü ekleyiniz.

.

Kod:
=EĞER(YADA(A1="";EHATALIYSA(A1);0;Formülünüz)

şeklinde deneyin.

.

Sayın üstadlar Formul aşağıdaki gibidir !

=EĞER(SAYIYAÇEVİR(KAP!O113)>15000;"1";EĞER(SAYIYAÇEVİR(KAP!O113)<16000;" "))

Şimdi aldığı hücrede (KAP!O113) de ! formul sonuçlu sayı varsa sorun yok herşey ok ! Ama o hücre boş olunca DEĞER hatası veriyor . ÖNEMLİ NOT : Aldığı hücre Formullu hücre (KAP!O113) yani boşta olsa sayı da olsa hücre formullu ve ben ordan değeri almaya çalışıyorum . Yardımlarınıza ihtiyacım var

Son düzenleme:
=EĞER(KAP!O113="";"";SAYIYAÇEVİR(KAP!O113)>15000;"1";EĞER(SAYIYAÇ EVİR(KAP!O113)<16000;" "))

şeklinde istediğiniz olmaz mı?

=EĞER(KAP!O113="";"";SAYIYAÇEVİR(KAP!O113)>15000;"1";EĞER(SAYIYAÇ EVİR(KAP!O113)<16000;" "))

şeklinde istediğiniz olmaz mı?

Aynen yapıştırdım izin vermiyor bir yerde eskik var sanırım 1 sayısına takıldı . Sizden ricam siz kendiniz bir hüzcre de deneme şansınız var mı ?

Neyse kendim çözdüm biraz yolu uzatarak oldu ama daha profesiyonel yardım alırım düşündüm ama yardımcı olmaya çalışan tÜm arkadaşlara saygılar selamlar . Çözüm de diğer hücrede "0" yazarak onun boş çıkmamasını sağlayıp 2 ayrı hücre ve formul ile amatör ruh ve mantıkla çözdük

Son düzenleme:
Geri