• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Değeri 3. Değerle hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Office XP&2003-TR
Arkadaşlar merhaba;

Aşağıda bir örnek ekliyorum net anlaşılması için belki de çok basit birşey arastırdım buna göre örneklendirmeler genelde eğer komutları ile yapılmış ve işin içinden çıkamadım.

Sorunum şu ekteki dosyada örneğin A hücresinde ürün gram değeri B hücresinde ürün adet değer C hücresinde birim fiyatı ve D hücresinde Neti var. Bazı ürünler gramlı değil adetli bazı ürünlerde tam tersi gramlılar için D hücresine =(D3/1000)*B3 yazdığım zaman işim halloluyor. Adet içinde diret bölme yeterli geliyor fakat D sütünuna bunların ikisinide toplamak istiyorum mesela gram değeri varsa gramı bölüp birimle çarpacak nete yazdıracak. Adet varsa birim fiyatı adete bölüp nete yazdıracak. Ben ikisi için ayrı ayrı iki net sütünu açmak zorunda kalıyorum. Örnekle birlikte umarım daha açık olur sorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yazdığınız formül ile diğer formülü toplama işlemine alabilirsiniz.

=(D3/1000)*B3+C3*D3

Gibi.

.

Merhaba,

Kod:
=EĞER(B3<>"";(D3/1000)*B3;C3*D3)

Öncelikle çok teşekkür ederim Ömer Bey ve Mahir Bey;

Fakat özür dilerim ben bir yerde hata yapmışım. Dosyayı tekrar ekledim verdiğiniz formüller sıkıntısız çalışıyor. Benim eksik yaptığım yer ise adetleri hesaplarken malzemelerin koli/paket halinde ve koli/paket fiyatı geldiğini unuttum bir sütun daha eklemek zorunda kaldım çünkü sabit adet değil mesela 20 li olan var 50 li olan var buna göre koli adet sütununu da ekledim toplam fiyattan adet fiyatına dönüştürüp kullanılanacak miktar konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Hesabın içinden çıkamamın asıl sebebi adet koli bazını es geçmemmiş az önce fark ettim.

Ekli dosyalar

Öncelikle çok teşekkür ederim Ömer Bey ve Mahir Bey;

Fakat özür dilerim ben bir yerde hata yapmışım. Dosyayı tekrar ekledim verdiğiniz formüller sıkıntısız çalışıyor. Benim eksik yaptığım yer ise adetleri hesaplarken malzemelerin koli/paket halinde ve koli/paket fiyatı geldiğini unuttum bir sütun daha eklemek zorunda kaldım çünkü sabit adet değil mesela 20 li olan var 50 li olan var buna göre koli adet sütununu da ekledim toplam fiyattan adet fiyatına dönüştürüp kullanılanacak miktar konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Hesabın içinden çıkamamın asıl sebebi adet koli bazını es geçmemmiş az önce fark ettim.
Sorunuzu anlayamadım.

Dosya üzerinde bir kaç farklı veri ile ulaşmak istediğiniz sonuçları manuel olarak girebilir misiniz?

(Soru net olabilir kusura bakmayın, bu saatte kafa dolu oluyor)

Rica ederim Mahir bey benim de kafam allak bullak inanın ben de anlatamamış olabilirim manuel değerleri girdim ve dosyaya sorumu tekrar değerlerle birlikte yazım. Kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,
İşlemlerde öncelik gram değerine verilmiş durumda.aynı anda gram+adet+koli değerlerinin dolu ihtimali yok ise,
Kod:
=EĞER(B3<>"";(E3/1000)*B3;(E3/D3)*C3)
olarak deneyiniz.

Kusura bakmayın rahatsızdım biraz şimdi bakabildim. Formül tam istediğim gibi yani sizin de belirttiğiniz gibi gr olunca adet koli olmuyor zaten şuan oturmuş durumda fakat hiç bir değer olmadığında hesaplama satırında hata gözüküyor sıfıra bölünme hatası diyor, çok önemli değil bu durum formül zaten yapması gerekeni fazlası ile yerine getiriyor. Çok teşekkür ederim emekleriniz ve yardımlarınız için. Fakat vaktiniz olursa hatanın neden kaynaklandığını yazma şansınız var mı ? en azından hem öğrenmiş hemde düzeltmiş olurum.

Mahir bey;

Tekrar merhaba boş dize döndürmek adlı bir makale okudum size mesajı yazdıktan sonra "" ların anlamı boş dize döndürmek sanırım. 0 değerini de boş dize yerine kullanarak dizedeki nötr durumu formüle dahil etmeyeceğini öğrendim. Formülünüzü aşağıdaki gibi değiştirdim. Şuan sıfıra bölünme hatasıda vermiyor direkt 0.00 TL olarak duruyor kendim sordum kendim cevapladım gibi oldu kusura bakmayın öğrenmek istiyordum sizden cevap gelmeden araştırdım çözebildim. Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.

Kod:
=EĞER(B3<>0;(E3/1000)*B3;(E3/D3)*C3)

İyi çalışmalar.

Geri