• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Cari hesap arasıdaki farkı bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deasn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Selam arkadaşlar.Ekte sunmuş olduğum dosyada gerçek cari ve lks2 üzerindeki cariler bulunmaktadır.Lks2 aktarımında oluşan bi hatadan dolayı lks2 deki bazı carilerde fark gözüküyor.Benim bunu birebir tutturmak için manuel olarak lks2de dengeleme yapacam.Ama bunun için gerçek cari ile lks2 arasındaki farkları bulmak istiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Gerçek caride müşteri kod ( müşteri cari ) olupda lks2 üzerinde müşteri kod (müşteri cari ) varsa bunuda bulmak istiyorum..Umarım anlatabilmişimdir derdimi.Hepinize yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

bir dosyayı inceleyin..umarım istediğiniz budur :) birde sağdaki ilk tabloda oluppta soldaki yeni tabloda olmayan isimler mevcut...kolay gelsin..

Ekli dosyalar

• 123.xls
    123.xls
    197.5 KB · Görüntüleme: 20
Yardımlarınız için teşekkür ederim kafam karıştı şimdi :S Ben şimdi esco cariye göre lks2 cari düzeltcem + yada - olduğunu nasıl yaparım pratik olarak.. Yani kısaca lks2 yi hemen esco cariye göre düzeltmem gerekirse bu işin içinden nasıl çıkarım..2 cari arasında olmayan isimleride dökersek iyi olur onuda bulmuş cari eklemiş oluruz

aslında hem cari hesap ismi hemde cari hesap koduna göre düşey ara yaptırsak daha garanti olur? ismi yanlış yazılan cari hesap kodu doğru olan müşterilerde var

bana esco carideki "b2" hücresi (yavuz selim market) ile lks2 deki "f2" hücresindeki arasında bakiyelerinde nasıl bir değişiklik yapmak istiyosunuz..örnek olarak sölerseniz yardımcı olmayı denerim..anlayamadım tam olorak :)

Aslında yaptığınız işlem doğru kontrol ediyorum şimdi tek tek.Anladığım şu 96.33 TL lks2 de fazla düşülecek -162.32 TL ise lksde eksik yani eklenecek tutar doğrumudur ?
Biz esco cariye göre hareket ettik buda doğrumudur ?
O halde escoda cari olup lks2 de görünmeyen..Lks2 olup escoda görünmeyen cari varmıdır acaba?

hocam aynen dediğiniz şeyi yapmaya çalıştım..aynı düşünmüşüz..bu arada escoda olupta lks2 de olmayan veya lks2 de olupta escoda olmayanlar var..onlarıda buldum ama dosyayı ekleyemiyorum..sorun veriyo şu an :(

son yaptığım bu..umarım işinize yarar..eki inceleyin kolay gelsin...

çok çok tşk ederim olay budur.Allah razı olsun

Geri