• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Ayrı Ürün için Örnek Prim Tablosu

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Ekte gönderdiğim örnek prim tablosunda biryere kadar gelebildim, sonrasında takıldım malesef.
Yapmak istediğim özetle şu. 2 ayrı ürün için ayrı prim yüzdeleri mevcut. Alt kısımda da prim hesaplama bölümünde Ürün sütununun altında açılır bir seçenek olmalı. Prim hesaplaması yapılacağı zaman kişi buradan ürün gireceği zaman a ürünü veya b ürünü diye seçebilmeli ki ayrı yüzdeler hesaplansın.
Umuyorumki derdimi anlatabilmişimdir.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Yanıt için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Foruma hoşgeldiniz.

"Sticker Baskı Merkezi" sayfanızda bulunan A ürünü ve B ürünü sembolik mi?
Notlar sayfanızda :
Özel Gün Sticker
Foto Çerçeveleri
Banner & Afiş Baskılar
Kanvas Tablolar
Forex Tablolar
Duvar Sticker
Laptop Sticker
Mobilya Sticker
Araç Sticker
Parti Ürünleri
isimli ürünler var , bunların Komisyon oranları nedir, veya bu ürünler için komisyon hesaplanacak mı?
"Parti Sticker" isimli sayfanız dışında yukarıdaki isimler için de ayrı sayfalar olmalı mı?(Veya bu sayfa ayrıca tek olarak mı gerekli?)
"NOTLAR" sayfanızdaki açıklamalarınızın birçoğu sayfanızda bir bilgi olarak bulunmuyor(Örnek:4. madde, 5.madde 7.madde)

Daha net ve açıklayıcı olursanız, daha kolay cevap alabilirsiniz.

Hoşbulduk çok teşekkür ederim.
Haklısınız biraz detay eksikliği var.
Parti Sticker ve NOTLAR bölümü ile ilgili herhangi bir iş yok, onları silmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Ekteki dosyanın sadeleşmiş halini bulabilirsiniz.
Toplam 2 ana kategori ürünü var. Onlarda kendi içlerinde değişiyor. Örneğin A ürünleri için kapı isimlikleri, B ürünleri için ise masa isimlik, anahtarlık, kalem vb. yer alacak. Toplamda 2 ana kategorinin komisyon oranları farklı olacak ve yukarıdan ben belirleyebiliyorum.
Ancak benim istediğim ÜRÜN sütununun altında siparişler satır satır girilirken bir açılır pencere olmalı ve A ürünü seçildiğinde komisyon oranını yukarıdan otomatik çekmeli. Veya aynı şey B ürünü içinde geçerli.
Aslında her iki ürün çeşidi için farklı excel dosyaları tutabilirim. Ama tek bir dosyada hepsini hesaplamak çok daha pratik geliyor.
Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ekli dosyanızı inceleyiniz.
Veri Doğrulama ile iki ürün seçilebilir olarak Açılır Liste şeklindedir.
Alan Adı tanımlaması ile A ve B ürünlerinin Komisyon tabloları isimlendirilmiştir.
Sayfanızdaki formüllerde de kontrol sağlamak amaçlı bazı değişiklikler yapılmıştır.

Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Tam istediğim gibi hatta beklentimin çok üzerinde olmuş.
Harcadığınız vakit için çok çok teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık.
İşiniz gücünüz rast gitsin.

Geri