2 ayrı sütundaki aynı kelimeleri silmek

Excel Vers. ve Dili
Excel - ingilizce
Merhabalar öncelikle, ben geçen gün de bu soruyu sormuştum da tekrar sorup detaylandırayım dedim. Marka sütununda gördüğünüz kelimeleri diğer sütunlardan tek seferde silmemin bir yolu veya formülü var mı acaba?

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Açıklamanızı biraz detaylandırsanız daha iyi olur. Ben şöyle anladım. Örneğin, Marka sütununda Store yazan kelime, Ana Ürün Adı sütununda ilgili hücrede geçiyorsa, bu geçen Store kelimesini nin temizlenmesini mi istiyorsunuz, ya da ilgili hücrenin tamamen temizlenmesini mi istiyorsunuz??

Excel Vers. ve Dili
Excel - ingilizce
Açıklamanızı biraz detaylandırsanız daha iyi olur. Ben şöyle anladım. Örneğin, Marka sütununda Store yazan kelime, Ana Ürün Adı sütununda ilgili hücrede geçiyorsa, bu geçen Store kelimesini nin temizlenmesini mi istiyorsunuz, ya da ilgili hücrenin tamamen temizlenmesini mi istiyorsunuz??
Marka sütunundaki markaları ana ürün adı ve varyant adı yazan sütunda tek seferde silmek istiyorum

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
E ve F sütunlarınıza göre, F2 hücresine şu formülü yazın, fikir verebilir.

Kod:
=KIRP(EĞER(EĞERSAY(E2;"*"&F2&"*")>0;YERİNEKOY(E2;F2;"");E2))

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Marka sütunundaki markaları ana ürün adı ve varyant adı yazan sütunda tek seferde silmek istiyorum

Formül ile sütunda tek seferde diye bir tabir olamaz. Hücrenin içindeki metinde geçen Gigaset, Store gibi kelimeleri metinden temizleyip , metnin geri kalanını hücreye yansıtmak istiyorsanız, yerinekoy fonksiyonu aradığınız sonucu verir.

Excel Vers. ve Dili
Excel - ingilizce
E ve F sütunlarınıza göre, F2 hücresine şu formülü yazın, fikir verebilir.

Kod:
=KIRP(EĞER(EĞERSAY(E2;"*"&F2&"*")>0;YERİNEKOY(E2;F2;"");E2))
Attığınız görsele bakamıyorum " Bu sayfaya erişim veya bu işlemi gerçekleştirme izniniz yok.' yazıyor

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Attığınız görsele bakamıyorum " Bu sayfaya erişim veya bu işlemi gerçekleştirme izniniz yok.' yazıyor

Görsel önemli değil, F2 hücresine formülü yazıp aşağı doğru çoğaltmanız yeterli. Formülü görebiliyor olmalısınız.
Syn @pitchoute kod ile çözüm sunmuş, bunu deneyin makro ( vba ) kullanabiliyorsanız.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Çözüm önerileri için profilinizdeki ofis sürümü bilgisini linki inceleyerek güncellemenizde fayda var.