Merhaba değerli arkadaşlar, çok acil bir yardıma ihtiyacım var. Site ücretli ama yardım edebilirmisiniz bilemiyorum gene de şansımı denemek istedim.
Elimde 2 ayrı satış tablosu exceli dosyası var. İki excel de aynı müşteri kayıtları var.
Birisinde müşteri adı telefonu adres ürün ismi var diğerinde de
müşteri adı telefonu adres ürün ismi ve FİYAT var.
Fiyat olmayan excel e A diyelim
Fiyat olan excele B diyelim.
Amacım;
A excelindeki tüm müşterilerin ne kadar fiyat ödediğini B excelinden öğrenip A da yeni bir sütun açıp oraya yazmak.
Sorun şu= Asıl olan excel A exceli. A da 2000 kayıt var B de 2800 kayıt var. A daki kayıtların hepsi B de var. B deki kayıtların hepsi A da yok. ikisinde de x isimli kişiye birden fazla aynı üründen satılmış. ve A daki sıralama B ile aynı değil. yani karışık.
Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Elimde 2 ayrı satış tablosu exceli dosyası var. İki excel de aynı müşteri kayıtları var.
Birisinde müşteri adı telefonu adres ürün ismi var diğerinde de
müşteri adı telefonu adres ürün ismi ve FİYAT var.
Fiyat olmayan excel e A diyelim
Fiyat olan excele B diyelim.
Amacım;
A excelindeki tüm müşterilerin ne kadar fiyat ödediğini B excelinden öğrenip A da yeni bir sütun açıp oraya yazmak.
Sorun şu= Asıl olan excel A exceli. A da 2000 kayıt var B de 2800 kayıt var. A daki kayıtların hepsi B de var. B deki kayıtların hepsi A da yok. ikisinde de x isimli kişiye birden fazla aynı üründen satılmış. ve A daki sıralama B ile aynı değil. yani karışık.
Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ediyorum.