• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çiftçi kayıtları için yapılacak bir program tasarımı konusunda yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halis28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003
Çiftçi kayıtları için yapılacak bir program tasarımı konusunda yardım

Merhaba Arkadaşlar. Sizlerden bir ricam olacak..!

Emekliliğime çok az kaldığı şu günlerde, yıllardan beri Excelli ancak satırlarına ve sütunlarına harf ve sayılar girerek işime çok yaradığı halde hiçbişey öğrenemediğimi üzülerek belirteyim.

Bu foruma girip yazılanları görünce gerçekten ben bu konuda çok cahil kalmışım.

İşyerinde bize her müracaat eden çiftçi için bir dilekçe numarası verip çiftçiyi kaydediyoruz. Kayıt yapılırken;
Kayıt no:
TC.Kimlik No:
Adı Soyadı:
Baba adı:
Doğ.Tarihi (sadece yıl)
Köyü
Bilgileri kaydediliyor. Bunu ben yıllardır normal excell sayfasına yukardaki bilgileri her bir sütuna gelecek şekilde her bir çiftçiyi bir satıra kaydediyorum. Ama bazen başka arkadaşlar da kayıt yapıyorlar. Bazen yanlışlıkla silinmeler, kayıt etmeden çıkmalar, velhasıl hatalara sebep oluyor.

Excel de yapılmış birsürü küçük ama çok marifetli programlar gördüm ama nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yok. (bunu öğrenene kadar emekli olurum herhalde)

Siz ustalardan ricam. Açıldığında bir önkayıt sayfasının geldiği (Userorum mu diyorlar ne işte ondan) ve yukardaki bilgileri sütunlar halinde her bir çiftçi için bir satıra excelle kaydedebilen bir program yapmanızı rica edicem.

Yalnız burada haddim olmayarak bişey daha istemem gerek oda bir kişi aynı TC No ile 2 ci kez müracaat ettiği takdirde kabul etmemesi gerek. Yoksa mükerrer kayıt sıkıntı doğuruyor. Birde kayıt numarasını otomatik olarak kendisi verebilirmi?

İlgilenecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Beni büyük bir yükten kurtaracaksınız inşallah. Selamlar.

Son düzenleme:
Sayın halis28,

Sizin için bir örnek hazırladım. Kontrol edin, eksiklik, yanlışlık varsa veya eklemek istediğiniz bir yer varsa onları da hallederiz inş.

Son düzenleme:
Arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Güzel bişey olmuş. Tek eksik yanı çift kayıt yani aynı TC. Kimlik numarası ile 2 ci kez kayıt yapıyor. Yani mükerrer kayıta izin veriyor.
Bu durumda aynı kişi bazen 2 ci kez müracaat etmemesi gerekirken etmediğin zannederek aynı yıl içinde değişik aylarda tekrar müracaat edebiliyor. ve bizim bu 2 ci müracaatı kabul etmememiz gerekiyor.

Bilmiyorum ama sanırım yapılabiliyor aynı TC yi girdiğinde bir uyarı verilebiliyor bu kişi daha önce kayıtlı diye ikaz yapılabiliyor.
Bu yapılabilirse çok iyi olacak. İlginize çok teşekkürler. Olmasada bununla idare edicem artık. Saolun.

Arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Güzel bişey olmuş. Tek eksik yanı çift kayıt yani aynı TC. Kimlik numarası ile 2 ci kez kayıt yapıyor. Yani mükerrer kayıta izin veriyor.
Bu durumda aynı kişi bazen 2 ci kez müracaat etmemesi gerekirken etmediğin zannederek aynı yıl içinde değişik aylarda tekrar müracaat edebiliyor. ve bizim bu 2 ci müracaatı kabul etmememiz gerekiyor.

Bilmiyorum ama sanırım yapılabiliyor aynı TC yi girdiğinde bir uyarı verilebiliyor bu kişi daha önce kayıtlı diye ikaz yapılabiliyor.
Bu yapılabilirse çok iyi olacak. İlginize çok teşekkürler. Olmasada bununla idare edicem artık. Saolun.

Sayın Şaban Sertkaya'nın Kodlarına 1 - 2 ilave yaptım.Dosyanız ekte.:cool:

Evren arkdaşım çok teşekkürler. İyi olmuş bi deneme yaptım mükerrer kayıt yapmıyor ve uyarıyı veriyor. Çok saolasın.

Şaban arkadaşım sende salasın. İlginize teşekkürler. Selamlar

Arkadaşlar bişey daha sormak istiyorum. Bu yaptığınız programda müracaat eden herhangi birini Tc.Kimlik no, adı soyadı gibi verilerden "ARAMA" yapıp hangi numarada kayıtlı olduğunu bulmak mümkünmü acaba. Teşekkürler.

Sayın halis28,

Adı Soyadından kişiyi seçince hangi kayıtta olduğunu gösteriyor zaten. TC kimlik ile de isterseniz o da yapılabilir.

Şaban bey, 5000 civarında bir kayıt içinde o ismi yada Tc kimlik numarasını aramak hayli zaman alır. Ama böyle bi seçim olmuyorsa o da olur.

Cahilliğimi bağışlayın ama, Bu programı ilk açtığımda her zaman "makroları devre dışı bırak" , "Makroları etkinleştir" ve " ek bilgi" penceresi geliyor. Makroları etkinleştirmedende USERFORUM açılmıyor herhalde.

Bir diğer husus ise; bu programı çalıştırıp kayıt yaptıktan sonra ÇIKIŞ butonuna basınca bir mesaj penceresi açılıyor. ve
Başlığında ; Microsoft Visual Basic
onun altında : Run-time error'9'
onun altında da; Subscript out of range
en alttada buton seçenekler var. Onlarda; Contine (etkin değil),End, Debug, ve Help seçenekleri var.

her defasında mecburen END deyip çıkıyorum.

Acaba bu böylemi olmalı. ?

Sayın halis28,

En kısa sürede sizin için bir arama butonu koyacağım. Programın açılışında her zaman makroları etkinleştir mesajını almamak için aşağıdaki işlemi yapınız.

Boş bir excel kitabı açın ve sırayla Araçlar - Makro - Güvenlik deyin. "Düşük" seçeneğini işaretleyin ve çıkın. Bir daha aynı mesaj gelmeyecektir.

Çıkış butonuna basıldığında hata verme olayını da, şu an biraz işim olduğundan bakamıyorum, en kısa sürede halledip buraya eklerim. (Tabi bu zamana kadar cevap yazan çıkmaz ise :) )

Bir diğer husus ise; bu programı çalıştırıp kayıt yaptıktan sonra ÇIKIŞ butonuna basınca bir mesaj penceresi açılıyor. ve
Başlığında ; Microsoft Visual Basic
onun altında : Run-time error'9'
onun altında da; Subscript out of range
en alttada buton seçenekler var. Onlarda; Contine (etkin değil),End, Debug, ve Help seçenekleri var.

her defasında mecburen END deyip çıkıyorum.

Acaba bu böylemi olmalı. ?

Sayın halis28,

Run-time error '9' demesinin sebebi;

Private Sub CommandButton3_Click()
Workbooks("Ciftci.xls").Save
Application.DisplayAlerts = False
Application.Quit
End Sub

kodlarıdır. Çıkış butonuna tıkladığınızda otomatşik kayıt yapması gerekiyor fakat kayıt yapılamıyor çünkü dosya adı Ciftci_59.xls dir. Dosya adını Ciftci.xls olarak değiştirirseniz sorun ortadan kalkmış olur ve her defasında Run-time error '9' yazısı çıkmaz, veya Run-time error '9' penceresinde debug butonunu tıklayıp açılan sayfada sarı ile gelen yukarıdaki kodları

Workbooks("Ciftci_59.xls").Save

ile değiştirerek de sorundan kurtulabilirsiniz.

Sayın halis28,

Çıkış butonu hatasını Sayın asakar33 anlatmışlar. Gönderdiğim dosyanın ismini değiştirmediğiniz sürece veya hata mesajı aldığınızda "Debug" tuşuna basarak dosya ismini gerekli şekilde değiştirdiğinizde problem kalmayacaktır.

TC. Kimlik No ve İsme Göre Arama butonları eklenmiştir.

Kolay gelsin.

sayın Şaban Sertkaya

yukarıda göndermiş olduğunuz örnekte userformu nasıl yaptınız yani ben çalışma sayfamda userform yapmak istiyorum ama olmuyor bana kısa bi şekilde gösterrimisiniz veya konu ile ilgili link verirmisiniz

Şaban bey ve asakar arkadaşlar her ikinizdende allah razı olsun. Çok teşekkürler. Selamlar.

Arkadaşlar yaptığınız bu çalışmada bende faydalandım teşekkür ederim.
bu formun üzerine kaydını yaptığımız kişinin resmini eklemek istersek ne yapmalıyız?

Arkadaşlar yaptığınız bu çalışmada bende faydalandım teşekkür ederim.
bu formun üzerine kaydını yaptığımız kişinin resmini eklemek istersek ne yapmalıyız?

Kutucuğa ben kendi reimlerimin bulunduğu klasörü yazdım.Sizde sizin resimlerinizn bulunduğu klasörü yazınız.
Resimlere kişinin vatandaşlık numarasına göre isim veriniz.Ayarıca jpg formatlı osunlar.
Dosyanız ekte.:cool:

Teşekkürler Evren bey bakaçağım sonucu bildiririm.

selam

Merhaba arkadaşlar ben neden açıp bakamıyorum bu ekli dosyaya üyeliğimden dolayımı acaba

Geri