12 takımlı bir lig

mesela bir santranc turnuvası var, mesela sirkette halı saha turnuvası veya sizin duzenlediğiniz gibi bir tavla turnuvası....

12 takımlı bir lig oluştursam veya daha az veya daha fazla.

takımları bir yere alt alta yazsak
bize kac takım oldugunu sorsa: 12 yazsak
kac devreli oynanacagını sorsa: 2 yazsak
kendiliğinden hesaplasa kac mac olması gerektiğini ve fikstürü cıkartsa
biz sadece skorları yazsak fiksturde oda puan durumunu cıkartsa haftalar bazında

bu mumkunmudur ?
mumkunse kim yardımcı olabilir ?

tesekkurler,

sanırım bu zor bişey
Teknik olarak zor değil, sadece zaman açısından uğraş gerektirecek bir çalışma, bu sebeple siz bir ön çalışma yapıp bir dosya eklerseniz, sorununuz mutlaka çözüme kavuşacaktır.

ekte danersin arkadasımızın yaptıgı ve benim üzerinde biraz oynadıgım dosya war. tek istediğim bunu 12 takım için yapabileyim ve takımları ben yazınca fiksturu kendisi eşleştirsin.

benim için zor cunku buyuk bir edit ustası olsamda, yaratıcılık ozelliğim yok :D

ama umarım yardım edebilecek arkadaslar için kolaydır :hey:

dosyayı eklemeyi bile beceremiyorum :p

yok mu yardımcı olabilecek kimse ?

Cok ihtiyacım war buna ! Benim gibi buna ihtiyacı olan cok kişi var arkadaslar, zira bu programı okadar cok kişi kullanabilir ki anlatmakla bitmez.

Ne olur yardımcı olun !

ilginiz için cok tesekkurler,

ancak verdiğiniz linkteki tablo işime yaramıyor. o tablo 16 takım verirseniz o 16 takımdan 4 adet 4'lü grup yaratmaya yarıyor.
ben bu forumda excelden anlayan ve bana yardımcı olabilecek birileri olabilir sanmıştım. ama sanırım burada da bulamadım.

T

TRABLUS

Misafir
excelvba' Alıntı:
sanırım bu zor bişey
Teknik olarak zor değil, sadece zaman açısından uğraş gerektirecek bir çalışma, bu sebeple siz bir ön çalışma yapıp bir dosya eklerseniz, sorununuz mutlaka çözüme kavuşacaktır.
demişler size, dosya eklerseniz yardımcı olucağı söylenmiş dosya yollamadığınız gibi,

ben bu forumda excelden anlayan ve bana yardımcı olabilecek birileri olabilir sanmıştım. ama sanırım burada da bulamadım.
demişsiniz. Bence top sizde :mrgreen:

T

TRABLUS

Misafir
roland' Alıntı:
dosyayı eklemeyi bile beceremiyorum :p

yok mu yardımcı olabilecek kimse ?

Cok ihtiyacım war buna !
Cevap yaz > Bir ataç ekle > Browse > dosyanızı gösterin > gönder butonuna basın.

bu dosya ile anlatmak istediğim, eskiden gazeteler verirdi capraz fiksturler. diyelimki biz turkiye futbol federasyonuyuz ve lig fixturu cekilecek. ne yapıyoruz ? her hafta için 18 takıma tek tek hafta hafta kura mı cekiyoruz ? bence boyle yapılmıyor. ilk hafta cekiliyor, kalanı bir formule gore yerleştiriliyor. veya tamamını bir program yerlestiriyor rastgele.
Yardım gerekiyor, lütfen..............

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
selamlar,ben başka bir yöntemle (elle yazarak)fikstür hazırlamıştım.şimdi sizden aldığım fikstürü kullanmam gerekiyor ama bu kez yapılan maçların sonuçlarını girmem lazım.uyumsuz olduğu için olmuyor.Anlayan varsa anlattılarımı yardım ederse sevinirim.Teşekkürler şimdiden.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Ali Kardeş ilgin için teşekkürler bakıyorum sağol

Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
sn metehan2004 bende bi dosya hazırladım. işinizi halledecekmi bakalım. umarım işinize yarar. bu dosyayı bu formda faydalarak bu duruma getirdim. ve bunu yerel gazateler kullanıyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Sayın Yücel Baygül son derece yararlı bir çalışma, emeğinize teşekkürler...