- Excel Vers. ve Dili
- excel 2003 türkçe
Merhaba.Ben hep 1 saat gibi geliyor algıladığımdan o formulü önerdim çünkü arkadaş örneklerinde hep öyle verdi.Ama normalde sizin Formulünüz doğru Yusuf Bey.Elinize sağlık.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Bence A1 için olması gereken formül şu olmalı:
Kod:=(EĞER(EHATALIYSA(PARÇAAL(A1;1;BUL("'";A1)-1));0;PARÇAAL(A1;1;BUL("'";A1)-1)*60)+EĞER(EHATALIYSA(PARÇAAL(SAĞDAN(A1;10);1;2));0;PARÇAAL(SAĞDAN(A1;10);1;2))*1&","&EĞER(EHATALIYSA(PARÇAAL(SAĞDAN(A1;7);1;2));0;PARÇAAL(SAĞDAN(A1;7);1;2)))*1
Tekrar merhaba yusuf bey. Size şunu söylemek istiyorum.bir web sitesinden oradaki veriyi ( mesajlarımda verdigim sayılar gibi) bunları otomatik olarak nasıl istedigim hücreye yönledirebilirim. Yada kapsamlı bir şekilde ücretli olarak bu programı bana hazırlamak istermisiniz
Merhaba.
açıkçası ben de şu anda kendi kullandığım bir dosya için webden sorgulama yapmakla uğraşıyorum ve bazı arkadaşlardan yardım bekliyorum. Yani size bu konuda yardımcı olamayacağım. zaten bu konuda işe ihtiyacı olan bir arkadaşımızın ilgilenmesi daha iyi olacaktır. Yeni bir başlık açarak ücretli dosya hazırlatmak istediğinizi belirtmenizi tavsiye ederim.
merhaba sizlerden daha önce aldığım hücredeki dakika+saniye okuma formullerinde şöyle bir sorunla karşılaşıyorum.ek tede örnekte görüldüğü gibi mevcut iki farklı hucredeki değeri hucrelerdeki yeri değişince formul okuyamıyor.buna bir çözüm varmıdır.?
şimdiden teşekkürler
47"15 1'10"96
=Saniyeye_Çevir(A1)
Function Saniyeye_Çevir(Veri As Range) As Double
Dim Data As String
Application.Volatile True
If Veri = "" Then Exit Function
If InStr(1, Veri.Text, "[") > 0 Then
Data = Trim(Split(Veri.Text, "[")(0))
Else
Data = Veri.Text
End If
If InStr(1, Data, "'") > 0 Then
Saat = Split(Data, "'")(0)
End If
If InStr(1, Data, """") > 0 Then
Dakika = Split(Data, """")(0)
Dakika = Replace(Dakika, Saat & "'", "", , 1)
Saniye = Split(Data, """")(1)
Else
Dakika = Split(Data, "'")(1)
End If
If Saat <> "" Then
Saniyeye_Çevir = Saat * 60
End If
If Dakika <> "" Then
Saniyeye_Çevir = CDbl(Saniyeye_Çevir) + CDbl(Dakika)
End If
If Saniye <> "" Then
Saniyeye_Çevir = Saniyeye_Çevir & "," & Saniye
End If
End Function
Merhaba,
Sizin için bir kullanıcı tanmlı fonksiyon hazırladım.
Hücrede aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
Kod:=Saniyeye_Çevir(A1)
Boş bir modüle aşağıdaki kodu uygulayınız.
Kod:Function Saniyeye_Çevir(Veri As Range) As Double Dim Data As String Application.Volatile True If Veri = "" Then Exit Function If InStr(1, Veri.Text, "[") > 0 Then Data = Trim(Split(Veri.Text, "[")(0)) Else Data = Veri.Text End If If InStr(1, Data, "'") > 0 Then Saat = Split(Data, "'")(0) End If If InStr(1, Data, """") > 0 Then Dakika = Split(Data, """")(0) Dakika = Replace(Dakika, Saat & "'", "", , 1) Saniye = Split(Data, """")(1) Else Dakika = Split(Data, "'")(1) End If If Saat <> "" Then Saniyeye_Çevir = Saat * 60 End If If Dakika <> "" Then Saniyeye_Çevir = CDbl(Saniyeye_Çevir) + CDbl(Dakika) End If If Saniye <> "" Then Saniyeye_Çevir = Saniyeye_Çevir & "," & Saniye End If End Function
Kontrollerinizi yapın. Fonksiyonun hata verdiği yerler varsa geliştirebiliriz.
Merhaba,
Sizin için bir kullanıcı tanmlı fonksiyon hazırladım.
Hücrede aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
Kod:=Saniyeye_Çevir(A1)
Boş bir modüle aşağıdaki kodu uygulayınız.
Kod:Function Saniyeye_Çevir(Veri As Range) As Double Dim Data As String Application.Volatile True If Veri = "" Then Exit Function If InStr(1, Veri.Text, "[") > 0 Then Data = Trim(Split(Veri.Text, "[")(0)) Else Data = Veri.Text End If If InStr(1, Data, "'") > 0 Then Saat = Split(Data, "'")(0) End If If InStr(1, Data, """") > 0 Then Dakika = Split(Data, """")(0) Dakika = Replace(Dakika, Saat & "'", "", , 1) Saniye = Split(Data, """")(1) Else Dakika = Split(Data, "'")(1) End If If Saat <> "" Then Saniyeye_Çevir = Saat * 60 End If If Dakika <> "" Then Saniyeye_Çevir = CDbl(Saniyeye_Çevir) + CDbl(Dakika) End If If Saniye <> "" Then Saniyeye_Çevir = Saniyeye_Çevir & "," & Saniye End If End Function
Kontrollerinizi yapın. Fonksiyonun hata verdiği yerler varsa geliştirebiliriz.