• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1000 adet seri numarasından veri bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan power
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
arkadaşlar herkeze iyi çalışmalar,
1000 adet cihahaza ait seri numarası var excel ortamında.bakıma gelen cihaz için düzenlenen forma gelen cihazın seri nosu girildiği zaman 1000 adet seri numarasını sorgulayıp "girilen seri yok" yada "girilen seri var" şeklinde mesaj vermesini istiyorum ama yapamadım.yardımcı olabilirmisiniz? örnek dosyayıda ekliyorum.

Ekli dosyalar

Seri noların listesini aynı sayfada bir yerlere koyarsanız, "veri doğrulama" ile kolayca çözersiniz. Hem de mevcutlardan seçme şansınız da olur.
Veri doğrulamayı bir dener misiniz.

veridoğrulamayı denemeye çalıştım fakat yapamadım.nasıl yapmam gerektiğini söyleyebilirmisin?

Excel versiyonunuzu anlamadım ama bende 2007 var; o yüzden tarif edemiyorum ama eki incelerseniz çözersiniz diye düşünüyorum. Menülerde veri doğrulama olması lazım. Olmazsa "yardım" dan veri doğrulamayı aratın.
kolay gelsin.

Ekli dosyalar

teşekkürler,verdiğin örneğe göre yaptım düzgün çalışıyor.fakat seriler sayfa2'de olduğu zaman olmuyor.ordaki förmülün başına ne yazmak lazım acaba? o şekilde çalışabilirse çok daha iyi olacak.

Zaten ilk mesajımda aynı sayfada olması gerektiğini yazmıştım. O fonksiyon öyle çalışabiliyor; en sağlıklısı da o. Aynı sayfada görünmeyen bölgelere konabilir.
Değişik çözümler üretilebilir, örneğin ekteki gibi bir şey. Form denetimleri ile "birleşik kutu" kullanılarak yapıldı.

Ekli dosyalar

hocam aynı sayfada olduğu zamanda çıktı alırken sıkıntı olacak.çıktı alırken sayfa numarası yada geçerli sayfa seçeneğinin seçilmesi unutulacak ve yazıcı o kadar seri numarasını basmaya çalışacak.
verdiğiniz örnek dosyayı inceledim.veriler benim istediğim gibi ayrı sayfalarda ama ben pek bir şey çıkartamadım.biraz detay verebilirmisiniz?

Seri numarasını gördüğünüz kutu üstünde sağ tıklayın, denetim biçimlendir'i seçin. Oradan ayarları değiştirebilirsiniz.
Form denetimleri 2007 ve 2010 da geliştirici altında.

Merhaba,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Uygulanan kodlar sayfanın kod bölümündedir. Kodda ki hücre aralığını dilerseniz genişletebilirsiniz.

C sütununa seri numarası girerek deneyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Veri Doğrulama ile çözüm isterseniz örneği inceleyiniz.

Verilerin aynı sayfada olması gerekmiyor. Ad tanımı yaptım, inceleyiniz.

Ekli dosyalar

hocam
verdiğiniz örnek dosya tam istediğim gibi çalışıyor.fakat benim dosyaya uygulayamadım bir türlü.'seriler'sayfasındaki formülü hücre adresi değişmeyecek şekilde copy-paste yapıyorum.cihaz sayfasındanda veri/doğrulama/ayarlar dan kaynak kısmına =SeriNo yazıyorum tamam diyorum 'belirtiğiniz adlandırılmış aralık bulunamadı'diye mesaj veriyor.ne yaptımsa düzeltemedim.

Merhaba,

Forumda "Ad Tanımı" olarak aratınız.

hocam ne yaptımsa düzeltemedim."Ad Tanımı" başlıklarınıda araştırdım ama nafile.acemilik işte.kaçırdığım bi nokta var ama anlayamadım.

necdet hocam,
sizin verdiğiniz dosyaya benim kullandığım tabloyu yapıştırarak şimdilik yapmak istediğimi yaptım ama işin mantığını bir türlü öğrenemedim malesef.sizin hazırladığınız dosyayı aşağıda tarif edilen yere kopyaladım.
-------------------------------
C:\Documents and Settings\
Kendi Kullanıcı Adınız\
Application Data\
Microsoft\
AddIns
-------------------------------
'Sonra Eklentiyi kullanıma hazır hale getirmelisiniz' den kastettiğinizi anlayamadım.

'Excel dosyasında Sağ Tık yapıldığında Menü içinde görülecektir.'Bu hangi Excel dosyası? sizin eklentimi yoksa benim
dosyamı? bu konuları söyleyebilirseniz yada yada yaptığım hataları, inşallah yapacagım.

Son düzenleme:
Merhaba,

Necdet bey ad tanımlası yaparak diğer sayfanızdaki seri numaralarını bir listeye aktarmış. CİHAZ isimli sayfada bu listeyi kullanarak sizin hatalı giriş yapmanızı engellemiş.

Ad tanımlasınıda dinamik olması için, yani alta yeni seri numaraları ekledikçe listeye dahil olması için formülle oluşturmuştur. İncelemek için SERİLER isimli sayfayı açıp EKLE-AD-TANIMLA menüsünü açıp yazılan formülü görebilirsiniz. Bu formül dinamik listeler için kullanılmaktadır. İncelemeniz için önerdiği linklerde bu konu detaylı şekilde anlatılmıştır.

İkinci verdiği linkteki uygulama ise ad tanımlamalarını kolayca yapabilmeniz için hazırlanmış bir eklenti dosyasıdır. Bunu kullanmak zorunda değilsiniz. Elle dosyalarınıza ad tanımlama yapabilirsiniz. Benim tavsiyem elle yaparak pratik kazanmanızdır. Bu şekilde olayın mantığını daha rahat kavrayabilirsiniz.

Kafanız çok karıştıysa #9 nolu mesajda benim önerdiğim makrolu çözümü kullanmanızı tavsiye ederim.

Geri