• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1 ile 500 arasında 2000 rassal sayı.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
hocalarım canım yandı aramaktan . aranızda bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. ödevimi yarın teslim etmem gerekiyor. excel de 1 ile 500 arasında 2000 tane rassal sayı üretecekmişiz tek bir formülle. bu sayıların aritmetik geometrik harmonik vs. vs. ortalamalarını alacakmışız. ortalama formüllerini biliyorum rassal sayılarıda formülle ürettim hücreyi kulağından çektim 2000 tane hücre yaptım ve sorunlar burada başladı. sayı değerleri çok büyük olduğu için geometrik harmonik ortalamaları hesaplayamıyor excel lütfen acil yardım.

Formülle 1 ve 500 arasında rastgele sayıları formülle bulduktan sonra değerleri yapıştırarak yaparak sadece verileri bırakmanız excel'i hızlandıracaktır.

Aritmetik ve harmonik olarak ortalamaları ekledim.

Dosyanız ektedir.

bu arada Pazar günü ödev teslimi çok ilginç. Hocanız biraz zor sanırım :)

Ekli dosyalar

abi Atatürk üniversitesi mühendislik fakültesi böyle. 2. öğretim öğrencilerine hafta sonu dersi var. haftanın 7 günü okul var :) abi bu arada deneyecem şimdi çok sağol çok teşekkür ederim.

hocam bu yaptığınızı bende yapmıştım. mesajımı tam okursanız anlarsınız. bana makrodan nasıl yazılıp çalıştırıldığı lazım. 2000 dereceden excel direk işlem yapmıyor.

Son düzenleme:
Merhaba.

a1 hücresine
=RASTGELEARADA(1;500)

yazıp aşağı doğru çekerseniz 1 ile 500 arasında rastgele sayılar yazmış olursun.

Geri