• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1 Excel açılırken 5 Excel oluyor bu nasıl oluyor?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
Arkadaşlar bir dosya var örnek olarak ekledim. Dosya açılınca 1,2,3,4,5 diye toplamda aynısından 5 tane daha açılıyor. Bu nasıl oluyor ve nasıl engellenir?

Ekli dosyalar

İnternetten direk aç dediğimde dediğiniz gibi 5 adet excel dosyası açılıyor. 4 tanesini kapattım kalan 1 adedini masa üzerine farklı kaydettim şuan bir problem yok . Birde bu şekilde deneyin...

Nedenini bilmiyorum ama bu kodları thisworkbook'a (çalışma kitabı) yazıp kaydedip kapatın tekrar açın;
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Dim s As Workbook
    For Each s In Workbooks
        If s.Name <> "Örnek-1.xls" Then
            s.Close
        End If
    Next s
    Set s = Nothing
End Sub

Kodu denedim ancak olmadı.. Gene 5 sayfa açıyor. Ayrıca 4 kapatıp birisini farklı kaydet dedim korumalı açtı. Düzenlemeyi etkinleştir dedim tekrar 5 sayfa oldu :s

Bir kez daha denedim 4 kapattım birini farklı kaydet dedim bu seferde tek açtı ancak içerisinde sayfa yoktu

Dosyanın aslını gönderebilir misiniz ?

Bende farklı kaydedince sıkıntı olmadı içinde bulunan kodlarla alakalı olabilir belki şuan bilemiyorum...

iyi ama ben içinde kod göremedim? Farklı kaydet dediğimde bende neden düzelmiyor onuda anlamadım.

Merhaba,

Dosyanızda Excelin "Pencere" özelliği kullanılmıştır.

2003 ve öncesi sürümlerde; menü çubuğundaki Pencere/Yeni Pencere kullanarak açılır.

2003 ve sonrası sürümlerde; Görünüm menüsünden / Yeni Pencere seçilerek açılır.

Bu pencereleri kapatmak için excel sayfasındaki sağ üst köşedeki büyük çarpı(dosyayı kapatma çarpısı) nın altındaki küçük olan pencere çarpılarına basarak fazladan açılan pencereleri kapatabilirsiniz. Bu işlemden sonra dosyayı kaydettiğinizde istediğiniz olur.

Merhaba,

Dosyanızda Excelin "Pencere" özelliği kullanılmıştır.

2003 ve öncesi sürümlerde; menü çubuğundaki Pencere/Yeni Pencere kullanarak açılır.

2003 ve sonrası sürümlerde; Görünüm menüsünden / Yeni Pencere seçilerek açılır.

Bu pencereleri kapatmak için excel sayfasındaki sağ üst köşedeki büyük çarpı(dosyayı kapatma çarpısı) nın altındaki küçük olan pencere çarpılarına basarak fazladan açılan pencereleri kapatabilirsiniz. Bu işlemden sonra dosyayı kaydettiğinizde istediğiniz olur.

İşe yaradı teşekkürler :ok::

Geri