• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1-DEN 20-ye kadar puanların sıralama hk.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
selam sayın hocam. benim sıkıntım tabloda belirttiğim gibi Sarı renkli olan alt alta satırlardaki 1 den 20 e kadar olan rakamların, tablodaki Lacivert sütunda en büyükten en küçüğe kadar W sütunundaki gibi A sütunundaki sıralamaya karşılık gelen derecelendirilmesini yapamıyorum.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Samimi emek gösteren her yürekten Allah razı olsun ..

Ekli dosyalar

Samimi olarak söylüyorum; daha önce de sormuştunuz sanıyorum, o zaman da hiçbir şey anlamamıştım, şimdi de anlamadım. Belki anlasak bir şeyler yapabilirdik ama bu ifadelerle anlayabilene helal olsun.

hocam daha önceden biz bunun cevabını aldık fakat bunu farklı satırlara uygulayamadığımız için tekrardan yazıyoruz.Sarı satırlardaki sayıları büyükten küçüğe doğru W satırında sıralamak, bunun formüle olarak dizilini asi_kral_1967 hocamızdan aldık şu şekilde
=İNDİS($C$2:$C$21;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$21=$E2;SATIR($B$2:$B$21)-SATIR($B$2)+1);
EĞERSAY($E$2:E2;E2)))

ancak diğer satırlara uygulayamıyorum sizden ricam bunu "SIRA NO 1,2,3..." olarak diğer sütunlara yerleştirilmesini yapamıyorum :(

Rakamları nereden buldunuz_?

slm hocam bu rakamlar tahmini rakamlar. denemek için böyle gelişi güzel sıralanışı ondan yoksa biyerden veri olarak alınmış veriler diğil hocam.Her zaman aynı sayılar olmabilir o yüzden rast gele sayılar ondan daha önceki vermiş oldunuz tek satırdaki formül dizilimi sabit kalıp formülü gibiydi ondan aynı sıralamaları diğer sutunlarda da yapamadım diğerlerinde aynı formül işlevini görmedi o yüzden biraz daha detaylı anlatımlı izah etmeye çaliştim becerebildiğim kadarıyla hocam ana sıkıntım bu hocam istediğim sıralamayı istediğim diğer başka sutunlarda da yapabilmem .. hocam sze çok tşk ederim duyarlılığınızdan dolayı ...ALLAH razı olsunn.. tekrar tekrarrr.........

Son düzenleme:
Ben hala neyi nereye neye göre sıralayacağımızı anlamadım maalesef.

Geri