• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1 Ay sonrasında uyarı versin...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan konia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Arkadaşlar çok bilgim yok makro konusunda ama ancak bu şekilde olabileceğini öğrendim ve bana yardımcı olmanızı arzu ediyorum. Ekte gönderdiğim dosyada Tarih sütunundaki satırlara girdiğim tarihler 1 ay sonra renk değiştirerek bana uyarı versin istiyorum. Bunu tarih sütunundaki bütün hücrelere uygulamam gerekiyor. Ayrıca bumakroyu hücreye nasıl uygulayacağımı da açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler....

Ekli dosyalar

Merhabalar;

Koşullu biçimlendirme uyguladım.Yazılı tarihten 30 gün sonrası bugüne denk geliyorsa hücrenin rengi kırmızı oluyor.

Ekli dosyalar

Tekrar merhabalar;

Sonradan farkettim sanırım özellikle kodlarla bir çözüm istemişsiniz.Elimden geldiğince bir de şöyle birşey yaptım.

Dosyanızda ALT+F11 e bastığınızda açılan pencerede sol tarafa bakarsanız Thisworkbook kısmını görürsünüz.Orayı açarsanız workbook_open adı altında yani kitap açıldığında çalışan basit bir kod yazdım.Yine aynı şekilde A sütunundaki hücrelere bakıyor ve eğer yazılı tarihin üstünden 30 gün geçmişse hücreyi sarı renge boyuyor..

Ekli dosyalar

Arkadaşım ilgine, emeğine sağlık. Sanırım işimi görecek. Çok teşekkür ederim.

Peleryn, biraz deneme yaptım. 1ay öncesine birçok tarih attım renk değişimi olmadı. Yazdığım satır aynı kalıyor. Ayrıca sarı renkli uyarım sürekli kalıyor. Ben yeni bir tarih girsemde orası gene sarı olarak duruyor...

Merhaba ;

Bir hücreye 05.02.2010 tarihini verin dosyayı kapatıp açın.Değişikliği göreceksiniz.Bu uyarıya dosyayı açtığınızda ihtiyaç duyacağınızı düşünerek kodu öyle yerleştirdim.

problem, makroları etkinleştir uyarısını görmememden kaynaklanıyormuş. Her seferinde makro etkinleştirme uyarısı veriyor. Bunu sürekli etkin konuma nasıl getirebilirim? Teşekkürler...

Bir de şu dikkatimi çekti. Eğer tam 1 aylık süre dolumu pazar gününe denk gelirse (TATİL GÜNÜ), veya o gün bu dosyayı açmamış olursam uyarı kalkmış oluyor. Bunu çözebilirmiyiz?

problem, makroları etkinleştir uyarısını görmememden kaynaklanıyormuş. Her seferinde makro etkinleştirme uyarısı veriyor. Bunu sürekli etkin konuma nasıl getirebilirim? Teşekkürler...

Makro güvenlik düzeyini düşük olarak ayarlayın.Araçlar/Makro/Güvenlik sekmelerinden..

Diğer sorunuz için ekli dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Geri