• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

0 sayısı filtre

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Arkadaşlar 0 (sıfır) sayısını filtre edecek vba kodu lazım, lütfen yardım edin, selamlar, teşekkürler.

Not: Bu 0 (sıfır) sayısı formül sonucunda oluşmaktadır.

. . .

Kod:
Sub kod()
Application.ScreenUpdating = False

son_sat = [d65536].End(3).Row + 1
Range("a1:d" & son_sat).AutoFilter Field:=4

Range("a1:d" & son_sat).AutoFilter Field:=4, Criteria1:="0"

Application.ScreenUpdating = True
End Sub

. . .

Ekli dosyalar

Otomatik filtre

. . .

Kod:
Sub kod()

son_sat = [d65536].End(3).Row + 1
Range("a1:d" & son_sat).AutoFilter Field:=4

Range("a1:d" & son_sat).AutoFilter Field:=4, Criteria1:="0"

End Sub

. . .
Sayın Hüseyin ÇOBAN, ilgilendiğin için sana minnettarım, ama maalesef benim isteğim tam olarak bu değildi. Ben şöyle bir şey istiyorum.
Çalışmamda Sayfa Sekmeleri vardır. Ana Sayfa Yaptığım Sekmede diğer sayfalara bir köprü Link oluşturdum. Link oluşturduğum sayfa adeti yaklaşık 20 tanedir. Bu sayfalarda pasta grafiği vardır. Bu pasta grafikleri verilerini yaklaşık 74 adet metin satırından almaktadır. Metinler sayısal verileri Bağ Yapıştır yoluyla almaktadır. Genellikle 0 (sıfır) sonuçlar olduğundan bunlar pasta grafiğine yazılmakta, buda grafikte karışıklığa yol açmaktadır. Yapmak istediğim;
1- Ana sayfada köprüye tıkladığımda açılan sayfada (özellikle sayfada koruma var olması şartı ile) 0 (sıfır) değerler otomatik olarak filtrelensin istiyorum.
Benzer bir örneği incelemeniz için gönderiyorum. İnceler misin, teşekkür erdim, sağ ol.

Ekli dosyalar

ilk sorduğunuz soruyla bu sorunun alakasını çözemedim :(

Sayın Hüseyin ÇOBAN haklısınız, ama sonradan örneği de eklemiş oldum, yardımcı olursanız çok sevinirim, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

. . .

Filitre seçimi bu şekildemi olmalı.

. . .

attachment.php

. . .

Ekli dosyalar

• 1_01.JPG
    1_01.JPG
    19 KB · Görüntüleme: 30
Sayın Hüseyin ÇOBAN, o şekilde filtreleme işimize yaramıyor, çalışmam büyük ve yoğun kullanılıyor, ikide bir filtreleme işi çok sıkıcı, ayrıca bu dosyayı diğer iş arkadaşlarım da kullanıyor, anlık ve hızlı değerlendirme için uygun olmuyor, göz atmak amacıyla grafiklere bakıldığında hiç hoş görünmüyor, benim sadece isteğim köprülere tıkladığımda açılan sayfada sıfır değerler gözükmesin, yani filtreleme işi otomatik olsun (sıfır değerler sürekli hiç gözükmesin veya gözükür hale getirilemesin, burada önemli bir durum var, sayfa korumalı olduğunda da çalışsın, ilgine teşekkür ederim, inşallah olur.

. . .

Filitrelemeyi otomatik yaptıracağız, sorduğum kısım.
Mantığı bu şekilde değil mi.
Sıfırlar hariç.

. . .

İlgilendiğin için çok sağolasın, teşekkür ederim,

Evet, yani sıfır değerler için grafiğin çizilmesini istemiyorum. Çünkü bu sıfır değerlerinin veri etiketleri grafikde karışıklık yaratıyor. Çünkü bir çok sayfada yer alan grafiklerde sıfır değerleri çok yer kapladığından grafik okunamaz hale geliyor.

Kardeş temelinde istetiğim bu ama eksikleri var.
Sayfalara koruma parolası uygulamak zorundayım. Koruma uyguladığımda ise filtre çalışmıyor, hata veriyor, ayrıca köprülere tıkladığımda Filtre Güncellensin mi? diye sormasın. Bu işlemi evet hayır mesajı vermeden uygulasın. Sadece koruma parolası var iken çalışsa ona da razıyım. Çok çok teşekkür ederim.

Ayrıce sana çok zahmet eddiğimin farkındayım ama kusuruma bakma lütfen..

. . .

Modüldeki kodları aşağıdakiler ile değiştirerek deneyiniz.

Sub kod()

ActiveSheet.Unprotect Password = "123"

ActiveSheet.Range("a44:b1000").AutoFilter Field:=2
ActiveSheet.Range("a44:b1000").AutoFilter Field:=2, Criteria1:="<>0", Operator:=xlAnd

ActiveSheet.Protect Password = "123", DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:= _
False, AllowFiltering:=True

End Sub

. . .

. . .

Modüldeki kodları aşağıdakiler ile değiştirerek deneyiniz.

. . .

Sayın Hüseyin ÇOBAN, Allahım senden razı olsun çok süper oldu. Bi küçük sorun var. Sayfa korumasını kaldıramadım, bi eksiklik mi var, 123 yazıyorum yine koruma kalkmıyor. Sayfa korumasını kaldıramazsam sayfaya müdahale edme şansım ortatan kalkıyor. Kodları silmeme rağmen sayfa koruması kaldırılamadı.Çözümü ne olabilir, selamlar..

Son düzenleme:
. . .

Password = "123" işlemini iptal ettim. Aşağıdaki şekilde deneyiniz.

Sub kod()

ActiveSheet.Unprotect 123

ActiveSheet.Range("a44:b1000").AutoFilter Field:=2
ActiveSheet.Range("a44:b1000").AutoFilter Field:=2, Criteria1:="<>0", Operator:=xlAnd

ActiveSheet.Protect 123, DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:= _
False, AllowFiltering:=True

End Sub

. . .

Daha önceki kodlara göre parolayı kaldırmak için aşağıdaki kodu çalıştırın.

Kod:
sub kod_kaldir
ActiveSheet.Unprotect Password = "123"
end sub

. . .

Hüseyin ÇOBAN kardeşim, hepsini uyguladım, çok süper çalışıyor, şu an kullanıyoruz, Allah senden razı olsun, bu kadar zaman ayırıp bana yardım eddin, çok sağol Allah sizlere uzun ömürler versin, çok teşekkür ederim.

Sorunuz cevap bulmuş ama, 1 tavsiyede bulunmak isterim.

MAKRO KAYDET yöntemini öğreniniz.

Geri