• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

0 hariç minimum sayı bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aras10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
merhaba arkadaşlar aşağıdaki gibi bir tablo var burada sıfırı yok sayarak minimum sayıyı bulmak istiyorum örneğin aşağıdaki tabloda en küçük sayı 73 =MİN() şeklinde kullanınca sonuç 0 veriyor doğal olarak istediğim sıfırdan büyük olan minimum sayıyı bulması

0
0
76
73
85
85
0
0
81
0
0
82
0
0
76

Sayılar A1:A100 hücresinde ise
Dizi formülü ctrl+shift+enter tuşlayınız.
Kod:
=MİN(EĞER($A$1:$A$100>0;$A$1:$A$100))

Alternatif,

Kod:
=ETOPLA(A1:A100;"<>0";A1:A100)/EĞERSAY(A1:A100;"<>0")

Başta dizi formülü olduğunu yazmıştım.Dosya ve dizi formülleri ile ilgili link inceleyiniz.
http://s5.dosya.tc/server5/hei2wu/Min0.rar.html
www.excelgurusu.com/dizi-array-formulleri/

Sağolun hocam ben ctrl+shift+enter yapınca excelde hiçbir tepkime olmuyor birde göderdiğiniz örnekte a100 e kadar ayarlamışsınız ben a15 şeklinde değiştirince sonuç gene 0 verdi bu formülü aynı sayfada 2 farklı tabloda kullanacağım kullanacağım 2 tabloda alt alta 15 sütündan oluşuyor

Formül kopyaladıktan sonra formül çubuğuna tıklayınız.Formülün herhangi bir yerinde iken ctrl ve shift tuşuna basınız ve enter tuşlayınız.Formülün başında { işareti sonuda } işareti oluşmalı.Formülü her değiştirdiğinizde bu işlemi yapmalısınız.İşretler var ise formül çalışır.Sütunda hiç rakam yoksa 0 değeri verir.Kolay gelsin.

Kusura bakmayın. Ben sorunuzu yanlış algılamışım. Benim önerdiğim formül sıfır hariç ortalama alır.

Minimum için alternatif;

Kod:
=KÜÇÜK(A1:A14;EĞERSAY(A1:A14;0)+1)

Geri