Otamatik Hücre Genişletme ve Daraltma

Katılım
13 Aralık 2017
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Herkese hayırlı günler;
Arada kaldığım konu şu şekilde 2 sayfadan oluşan bir excelim var ve 1. sayfada birleştirilmiş 10 hücre içerisine yazdığım uzun yada kısa yazılara göre
2. sayfada birleştirilmiş 10 hücrelik alanı genişletip yada daraltmasını istiyorum :) deniyorum deniyorum olmuyor çözemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:redface:https://i.hizliresim.com/nJB78a.jpg
https://i.hizliresim.com/jQo5lg.jpg
2 Adet fotoğrafla durumu anlatmaya çalıştım :)
 
Katılım
13 Ekim 2017
Mesajlar
178
Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/02/2019
Anladığım kadarıyla dilekçe tarzı yazı yazmak ve yazdığınıza göre sayfanın şekil almasını istiyorsunuz. Eğer böyleyse, ön izlemeden sayfanın sınırlarını görün ve yazıyı yazacağınız hücreleri birleştirip "Kaydır" butonunu aktif edin. Bu sayede siz yazdıkça sığmayan satır aşağı kayar ve imza kısmı da bozulmaz.
 
Son düzenleme:
Katılım
13 Aralık 2017
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Anladığım kadarıyla dilekçe tarzı yazı yazmak ve yazdığınıza göre sayfanın şekil almasını istiyorsunuz. Eğer böyleyse, ön izlemeden sayfanın sınırlarını görün ve yazıyı yazacağınız hücreleri birleştirip "Kaydı" butonunu aktif edin. Bu sayede siz yazdıkça sığmayan satır aşağı kayar ve imza kısmı da bozulmaz.
Hocam durumu çok iyi anlamışsınız dilekçe içeriğini otomatik bir kaç sayfaya çektireceğim. Çektirdiğim sayfalarda yazı içeriğinin uzunluğuna yada kısalığına göre a4 boyutunda birleştirdiğim hücre topluluğunun daralması yada büyümesini istiyorum, A4 Boyutuna göre ayarladım sayfa boyutunu fakat daralmasını ve genişlemesini ne yaptıysam bulamadım :) kod bile denedim olmadı, Kaydı butonu demişsiniz ama bu metni kaydır mıdır? :( anlayamadım kaydı butonu nedir ilk kez duyuyorum.
 
Son düzenleme:
Katılım
13 Ekim 2017
Mesajlar
178
Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/02/2019
Klavye azizliği olmuş :) Evet "Kaydır" tuşu olacak. Eğer aşağıdaki adrese dosyanızı eklerseniz, kod ile yapabileceğiniz bir şey tasarlayabilirim. Benim de işim Muhasebecilik olduğundan görür görmez tahmin ettim.

https://www.dosyaupload.com/
 
Katılım
13 Ekim 2017
Mesajlar
178
Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/02/2019
Aşağıdaki kod ile hücredeki veriyi otomatik boyutlandırabilirsiniz.

Kod:
With Sayfa7.Range("A32")
.HorizontalAlignment = xlGeneral
.VerticalAlignment = xlBottom
.WrapText = True
.Orientation = 0
.AddIndent = False
.IndentLevel = 0
.ShrinkToFit = False
.ReadingOrder = xlContext
.MergeCells = False
End With
 
Üst