• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA düzenleme

Katılım
24 Ekim 2017
Mesajlar
16
Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Merhabalar. Bu dosyadaki önümüze çıkan formdaki marka lara ve amper değerlerine yenilerini eklemek istiyorum. Bunu nereden yapabilirim. vba kodlarına baktım bişey anlamadım. Ayrıca seçilen amper değerine göre hurda kısmının otomatik dolmasını istiyorum ( mesela 60 amper seçili ise hurda kısmında 5 yazmalı 70 ise 6 yazmalı gibi)
 

Ekli dosyalar

Otomatik doldurmayı yapabilirim arkadaşlar. Ama bu form aç' a tıklayınca açılan formu nereden duzenleyecegımı bılmıyorum.
 
Düzeltmek istediğiniz combobox ise comboboxa çift tıkladığınızda önünüze kodlar gelecektir. Orada ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.
 
İndirip baktım zaten o yuzden combobox yazdım. Da düzeltmek istediğiniz kısım neresi, şart ne. Kodlarınızda select case kullanılmış. Seçime göre 2. comboboxa veri geliyor.
 
İndirip baktım zaten o yuzden combobox yazdım. Da düzeltmek istediğiniz kısım neresi, şart ne. Kodlarınızda select case kullanılmış. Seçime göre 2. comboboxa veri geliyor.

düzeltmek istediğim kısım farklı markalarda eklemek, farklı amper değerleride eklemek
 
Eklediğiniz örnekde select case ile eklenmiş.Case değerlerini örnekdeki gibi çoğaltabilirsiniz.
Eğer sutundan ekleyeyim ordan çeksin diyorsanız o zaman onları ayrı sütunlara ekleyip örneğinizi ekleyin bakalım.
 
o combobox a işte o seçenekler nerde yazılmış istediğim o. ben oraya yeni seçenekler eklemek istiyorum. bilmiyorum anlatamıyormuyum derdimi.
 
VBA editöründe, userform tıklayın,
AMPER seçtiğiniz comboboxa çift tıklayın, ComboBox3_Click() olayını komple silin, çünkü comboboxa her tıklağınızıda kendi içine değer ilave ediyor.
MARKA seçtiğiniz comboboxa çift tıklayınca karşınıza gelen ComboBox2_Change() kodlarını inceleyin.
Kod:
Select Case index
    [COLOR="Red"]Case Is = [B]0[/B][/COLOR]
        [B]With ComboBox3[/B]
[INDENT][INDENT].AddItem "60 AMPER"
.AddItem "72 AMPER"
.AddItem "90 AMPER TERS"
.AddItem "105 AMPER"
.AddItem "150 AMPER"
.AddItem "250 AMPER"[/INDENT][/INDENT]
        [B]End With[/B]
Seçim 0. eleman (yani ilk eleman olan YİĞİT akü) ise altındaki amperleri combobox3 e ekler. değilse bunun altındaki kodlara bakarak değişiklik yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst