• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Webden Doğrulama Kodlu Sorgu Yapma

Merhaba ,

Siteye baktim. http://cksbilgi.tarim.gov.tr/ giriş yapmak gerekiyor.

Şöyle söyleyeyim. siteye giriş yaptıktan sonra tc nolar ile sorgulama yaparken resim dogrulama kodu istemiyorsa yani sitede robot kontrolu yoksa siteye bir kere manuel giriş yaptıktan sonra gerisi halledilebilir. Ama her sorguda resim dogrulama istiyorsa girişteki gibi . Ben o durumu çözmenin bir yöntemini bilmiyorum.
 
Pardon ben yanlış anlamışım zaten sizin verdiginiz tc no ile giris yapiliyormus. ben sizin bir kullanici adınız var onunla girip sorgu yapacaksınız zannettim. bu durumda her sorguda resim dogrulama istendiği için ben çözümü bilmiyorum. hic yazmadım varsayın :)

bu doğrulama kodlarını siteye saldırı olmasın diye yapıyorlar. düşününki ben onlarca ip den onbinlerce sorgu gönderdim. site cevap veremez hale gelecektir dolayısıyla özellikle devletin sitelerinde bu tür önlemler var. yalnız size önerim bu işi araştırın. Sizin istediginiz çalışmayı düzenli yapan kişiler varsa bu bir ihtiyactir ve düşünümüştür. başka bir sitede bu sorgular üye girişi yapılıp dogrulama kodsuz yapılabiliyordur. Sağlık bakanlığınında benzer bir sitesi vardı üye girişi yapmadan sorgu yapabiliyordunuz ama aynı bu şekil doğrulama kodu girilmesi isteniyordu. fakat bakanlıktan aldığınız kullanıcı kodu ve şifresi ile girdiğinizde doğrulama kodu olmadan sorgu yapılabiliyordu. benzer bir uygulama burda da olabilir . ya da ilgililere konuyu yazın mutlaka açık bir çalışma yaparlar. 1000 kişiyi böyle doğrulama kodu ile tek tek manuel sorgulamak insanı delirtir... :)
 
Son düzenleme:
.. fakat bakanlıktan aldığınız kullanıcı kodu ve şifresi ile girdiğinizde doğrulama kodu olmadan sorgu yapılabiliyordu. benzer bir uygulama burda da olabilir . ya da ilgililere konuyu yazın mutlaka açık bir çalışma yaparlar. 1000 kişiyi böyle doğrulama kodu ile tek tek manuel sorgulamak insanı delirtir... :)

Doğrusu bu şekilde olmalı. Eğer bu şekilde olmuyor ise kullanıcıyı web sitesi ile muhatap etmeden tckimlik noyu excel den otomatik okutup, kullanıcın doğrulama kodunu el ile girmesini sağlayıp sonra gelen bilgileri otomatilk olarak excel e aktarmak da işi hızlandırabilir.
 
Belki sayfanın sorgulamalar/aktarımlar için "web service" hizmeti vardır. Bir araştırın bence.
"gittigidiyor" ve bazı alış veriş sayfalarının var mesela...
 
Değerli uzmanlar; vakit ayırıp yorumladığınız için teşekkür ederim; bakanlıkla görüşme hususunda iletişime geçeceğim bir sonuç alabilirsem paylaşacağım; ve tekrar sizden destek istemek durumunda kalabilirim, Geri dönüş yapacağım
saygılar.
 
Geri
Üst