• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dış kaynak'tan (excel) veri aktarımda biçim formatı

Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
43
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2016 İngilizce
Merhaba Arkadaşlar,

Mevcut excel dosyasının içine aynı server ağı üzerinde olan farklı bir bilgisayar içerisindeki excelden veri bağlantısı yapmak istiyorum.

Bunu yapma konusunda problemim yok, dış kaynak veri bağlamasını biliyorum fakat şöyle bir sıkıntı var;

Dış kaynakta bir liste var ve listenin satır renklerinin bir anlamı var. Bağlantı oluşturduğumda mevcut excel otomatik tablo oluşturarak standart bir şekilde mavi ve beyaz satır renklendirmesi yapıyor. Kaynaktaki listenin biçimini göz ardı ediyor.

Dış kaynak bağlantısı sağlayarak listede yer alan tüm biçimlendirmeleri ile birlikte nasıl kopyalayabilirim?

Yardımlarınız için şimididen teşekkürler.
 
Dış bağlantılarda bildiğim kadarıyla biçimleri aktaramazsınız.

Bunun için kapalı dosyayı açıp verileri kopyala-yapıştır yöntemiyle aktarırsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Bu işlemde makro ile kolaylıkla yapılabilir.
 
Dış bağlantılarda bildiğim kadarıyla biçimleri aktaramazsınız.

Bunun için kapalı dosyayı açıp verileri kopyala-yapıştır yöntemiyle aktarırsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Bu işlemde makro ile kolaylıkla yapılabilir.

Peki makro ile uzaktaki excel dosyasını açmadan bilgileri kopyalamamız mümkün mü?
 
Ado ile dosyaya baglanip ham veri aktarimi yapilabilir.

Kaynak dosyadaki bicimleri alamazsiniz. Bicimleri almak istiyorsaniz dosyayi acmaniz gerekir.
 
Geri
Üst