• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

boş hücrelerde sıfır gösterimi ve minimum değerde sıfırdan dolayı sorun.

Katılım
15 Nisan 2009
Mesajlar
122
Excel Vers. ve Dili
MSOPP2019TR-64bit
ekteki dosyamda bağlı hücre boç iken evrak sayfasındaki linkinde sıfır görünüyor. bikaç yönten denedim. sıfırları gösterme seçenekleri işaretli iken de gerçekten sıfır olan değerler de görünmüyor.
aynı şekilde özel biçimden de @ li olanı yapınca bu sefer de gerçek sıfırları göstermiyor.
=eğer(a1="";"";a1) ile de denedim
bu seferde mak minimum hesabında sıfır çıkıyor. dolu değerlerde minumumu göstermesi gerekiyor.
onuda
=MİN(EĞER(P33:P56 >0;P33:P56)) gibi dizi formülle denedim ama hücre boş olursa da değer hatası veriyor.
 

Ekli dosyalar

Soru nedir tam olarak ? Sıfır çıkan sonuçları gizlemek mi
 
hayır boş hücreden gelen bağlantılarda sıfır göstermeyecek boş gösterecek ancak sıfır olarak gelir ise sıfır gösterecek. ve minumum hesabında da boş hücreleri dikkate almayacak.
154 sayfada boş hücreler evrak sayfası ile bağlantılı ama orada sıfır görünüyor. ykukarıdaki yöntemler ile yaptığımda sıfırları gizlersem de gerçekte sıfır olan değerler de görünmüyor. hücreler aralıkda boş hücre varsa min hesabı da hata veriyor.
 
Merhaba,

Hangi hücreden hangi hücreye bağlantı var. Sorun yaşadığın yer ile ilgili detaylı örnek verirsen daha kolay yardımcı olunur.
 
154 ve 34.5 sayfalardaki değerler evrak sayfasına link olarak aktarılmış ve orada işleniyor.
154 ve 34.5 sayfalarda boş olan hücreelerin evrak sayfasındaki karşılıkları sıfır görünüyor. dediğim gibi bunları değişik yöntemlerle göstermeyebiliyorum ama bu seferde gerçekten sıfır geldiğinde sorun oluyor.
eğer(a1="";"";a1) ile yapınca da boş hücreler hariç maksimum minumum hesabı şaşırıyor hata çıkıyor.
siteden max minumum örnekleri dosyasını da indirdim. dizi formülleri bile denedim.
evrak sayfasında 154 ve 34.5 da ne varsa onlar görünecek ne gereksiz sıfır nede sıfır varsa gereksiz yere boş. ve evrak sayfasında tablo altındaki mak min hesaplarında da boş hücreleri hesaba katmayacak. görünen gerçek değerlerin mak min verecek. boş hücreler varken hata veriyor yada boşları sıfır algılıyor.
 
=eğer(a1="";"";a1) şeklinde çoğu hücreyi çözdüm.
sadece şunu sormak istiyorum konu ille bağlantılı :(
mak(a1:a10) ve min(a1:a10) formülünde yukarıdaki hücrelerin tamamı boş ise sıfır veriyor. bunu birçok şekilde denedim çözemedim. yani a1:a10 aralığı boşsa boş değilse mak a1:a10 yazdıramadım.
 
=eğer(a1="";"";a1) şeklinde çoğu hücreyi çözdüm.
Sadece şunu sormak istiyorum konu ille bağlantılı :(
mak(a1:a10) ve min(a1:a10) formülünde yukarıdaki hücrelerin tamamı boş ise sıfır veriyor. Bunu birçok şekilde denedim çözemedim. Yani a1:a10 aralığı boşsa boş değilse mak a1:a10 yazdıramadım.

Kod:
=eğer(a1:a10="";"";mak(a1:a10))
 
maalesef olmadı a1 de değer yoksa mak boş geliyor. min da #ad hatası veriyor.
 
eboşsa a1:a10 yada eğer a1:a10 boşsa yada değer yoksa gibi sorun çıkartmayacak bir formül yok mudur?
 
Merhabalar,
Deneyiniz.
Kod:
[SIZE="3"]=EĞERHATA(KÜÇÜK(A1:A10;EĞERSAY(A1:A10;)+1);"")[/SIZE]

Daxe Syán
 
Kod:
=EĞERHATA(BÜYÜK(A1:A10;EĞERSAY(A1:A10;)+1);"")
tmm dır bu şekilde de mak değeri aldı.
teşekkürler
 
Geri
Üst