• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formul sabitleme

Katılım
17 Ağustos 2005
Mesajlar
8
HEPİNİZE İYİ AKSAMLAR. ETOPLA FONKSİYONUNU KULLANIRKEN BİLDİÐİNİZ GİBİ

ARALIK
Ã?lçüt
Toplam_aralığı

'ndan oluşan 3 bölüm var. ben bunlardan ARALIK kısmında hep aynı formulu yazıyorum. artık kulfet oldu benim için. bu kısmı sabitleme imkanım varmı? şimdiden çok tesekkurler.
 
Ã?rneğin; aralık kısmında ki hücreniz A1 olduğunu varsayalım, $A$1 yazdığınız takdirde A1 deki değeri sabitlemiş olursunuz. Dolayısıyle sürekli sabit olarak aralık hücresi A1 olur.
 
Sn Trablus'un önerdiği gibi "$" dolar işareti kullanabileceğiniz gibi alternatif olarak formül içindeki aralığa bir isim tanımlayıp, o ismi formül içinde kullanabilirsiniz. Ã?rneğin A1:A100 aralığını seçip Ekle-ad-tanımla dan "alan" ismini tanımladığınızı farzedelim. Bu durumda formülünüzü şöyle yazmalısınız. =ETOPLA(alan;.....) gibi
 
Merhaba, Sicil sırasına göre bir isim listesi tablosu yapıyorum, aşağıdaki resimde göründüğü gibi sayfa1'de biçimlendirmesiz liste var, sayfa2'de ise 1. sayfadaki sıraya göre listeyi çağıran formüller var.
01.png


Fakat aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sayfa1'deki listede araya birini eklemek için satır eklediğimde, eski yerinde olan bölümde ne varsa ona göre kaydırıyor.
Ben kaynak olan sayfa1'de ne yaparsam yapayım sayfa2'deki satır-sütun kodlarının sabit kalmasını istiyorum. Bunun için ne yapabilirim, bilgisi olan var mı?

NOT: $ komutu bu durumda işe yaramıyor, bilginize.

02.png
 
alternatif olarak

örnek A1 karakterinin arasına girip F4 yapın
 
Maalesef F4 kalıcı bir çözüm olmadı, yalnızca tek bölümde içeriği aşağı doğru ötelemeye yarıyor, tek sayfada sağlı sollu birbirinin devamı olan listede faydası yok. Ayrıca öteleyip boş bıraktığı yere yeniden kod yazmak gerekiyor, benim istediğim ise tablonun olduğu sayfayla her seferinde uğraşmadan sabit bir kod yazmak, ben ne kadar kaynakda ekleme çıkarma yapsam da oradaki B5 hücresi daima B5, A1 hücresi daima A1 olarak kalsın, hani yazdığım kod ne ise değişmesin.
Bunun yolu varsa bilenler lütfen yardımcı olsun.
 
Geri
Üst