• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ürün adı yazdığında ikinci sayfadaki fiyat gelsin

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cawidan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
17 Mart 2009
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
excel2003 tr
Merhaba ben sitenize bugün üye oldum ve iyikide buldum. Teşekkür ederim ben bir problemim var teklif formu hazırlamam gerekiyor ekli dosyada ürün yazan yere kullanılacak ürün adı yazdığında ikinci sayfadaki fiyat listesinde olan ürün adı karşısındaki fiyatın otomatik olarak gelmesi gerekiyor ben uğraşıyorum ama yardım ederseniz minnettar kalacağım teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

Soru başlıklarınıza dikkat ediniz. Bir defalık biz düzeltiyoruz.
 
merhaba,

ilgili fiyat nereye gelsin? nerede gorunmesini istiyorsunuz?
 
merhaba,

ekteki gibi bir uygulama yaptım..umarım işinizi görürür.
iyi çalışamlar,
 

Ekli dosyalar

merhaba,

U--X kolonlarını hide yapmıştım, o hucreleri unhide edip incelersiniz..
combobox'ın üzerine sag tıklayıp,format control'den input range olarak V3:V61 hucrelerini sectim, cell link olarakta X3 hücresini belirledim.
daha sonrada Fiyat kısmına Vlookup ile X3 hucresindeki degeri ; U3:V61 dizininde aramasını ve dizinin 3.kolonundakiş karsılıgını fiyat kısmına yazmasını istedim..
umarım acıklayabilmişimdir..sitede yeni oldugum icin; bende yeni yeni ögreniyorum :)
kolay gelsin..
 
buda nasıl yapıldığıyla ilgili görsel bir bilgi
 

Ekli dosyalar

peki fiyatdeğerini değiştirdiğimde güncel değerineden göremiyorum tekrarmı kurmam gerekiyor
 
tablodaki fiyatları değiştirdiğinizde bir sorun olmaz. sonuçda, formül tablodaki ürüne göre fiyat sorgulaması yapıyor. Bu işlemi siz "birim fiyatlar" sayfasında yapıyorsanız doğru rakamları alamazsınız. "telkif-sözleşme" sayfasındaki gizli durumda olan u-v-w-x sutunlarını gizli durumdan çıkartarak işlemlerinizi yediden tekrarlaryın.
 

Ekli dosyalar

birim fiyatları değiştirdiğimde güncel halini teklif sayfasında nasıl göreceğim
 
birim fiyatları teklif sayfasında güncelleyeceksiniz...
 
Arkadaşlar hepinize selamlar sitede yapılmış fiyat teklifi formlarını inceledim bu formlara çok benzer fakat dinamiği biraz farklı çalışan, aynı zamanda müşteri firma isimlerini ve kontak kişilerinide ürün adında olduğu gibi seçebileceğimiz bir çalışma yapılabilir mi acaba?
Makro ve vba bilgim olmadığı için soruyorum, zamanınızı alıyorsam şimdiden özür dilerim, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
İstediğim şey tam olarak 1. ve 2. sayfada olan ürün bilgileri ve müşteri bilgilerinin teklif sekmesini açtığımızda otomatik olarak girdiğimiz veri sekmelerinden seçebileceğimiz bir şekilde gelmesi.
Dosya ektedir.
Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

çok sağol hocam bu yeterde artar bile. Eline sağlık.
 
ürün kodlarını değiştirince sistem çöküyor!!
 
Geri
Üst