• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pazarlama-Satış raporları, Kasa defteri

Katılım
8 Şubat 2008
Mesajlar
86
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Yapmak istediğim işin bir kısmını elimden geldiğince ayrıntılı şekilde anlattım. İlk önce öğrenmek istediğim; bu gidiş yolumun doğru olup olmadığı. Ondan sonrasında ise bildiğiniz gibi özellikle kodlar babında desteğinize muhtacım.
Beni bu yollara düşüren tüm ustalara en derin saygılarımla. Bu arada userform konusunda yaptığı organizasyonla bizi yapabileceğimize inandıran PHÖNİX arkadaşımıza ve sabırlı hocamız Sn Ferhat Pazarçevirdi'ye bir kere daha teşekkür ediyorum. Artık benimde bir adres defterim var ve ben yaptım !

Şu ana kadar 26 kişi incelemiş, ama görüş bildiren yok. :(
 
Son düzenleme:
Saçmalamışsın arkadaşım diyen de olmayacak galiba. Eh bu da birşeydir.
 
Tasarınız hakkında birşey demek için incelemek gerek ama bu inceleme çok uzun süreceğinden buna kimsenin zamanı yok.
Şurdaki kod şu hatayı veriyor gibi sorun olsaydı cevap gelirdi yani:D
 
Teşekkür ederim sayın htsumer. Demek ki bunu bir bütün halinde yapmak zor olacak benim için. Anaformu parçalara bölmeyi deneyeceğim.
 
:))))

hakketen bişeyi merak ettim de..sen o excell de ne yapmayı denemişsin:?
 
Yapmayı denediğim şey excel sayfalarının sonuncusunda(BİLGİ) ayrıntılı olarak yazıyor. Verilerimi belli bir düzende gireceğim ve buradan istediğim pek çok raporu alabileceğim. Yalnız sizin soruyu soruş şeklinizden amacınızı anlayamadım.
 
Tecrübe konuşuyor; :) Bu şekilde önceden formu hazırlamanın bir yararı var. Yapacağınız işin son halini önceden görebiliyorsunuz. Sonra bunun bir çıktısını alıp, yeni bir dosya açıyorsunuz ve başlıyorsunuz formun içeriğini kodlarıyla birlikte doldurmaya. Burada güzel olan şey nereye gittiğinizi biliyor olmanız. Herhalde buradaki en ilginç başlıklardan biri oldu, ama iyi de oldu. İlgilenen ilgilenmeyen, görüş belirten belirtmeyen, usta acemi herkese teşekkürler.
 
Sn kaylan

Kapsamı geniş görünen böyle bir uygulamayı tasarlamaya çalışmak sizde inanılmaz bir bilgi birikimine neden olacaktır. En iyi öğrenme yolu uğraşıp emek vermektir. Her tıkandığınız noktada araştırma yapma gereği duyacak ve bilgi dağarcığınızı dahada genişleteceksiniz. Bu sebeple sizi tebrik etmek istiyorum. Bence öğrenmedeki en önemli aşama bir amacın olmasıdır. Siz bu işe girişerek en önemli aşamayı geçmiş durumdasınız.

Size en önemli tavsiyem, başlangıç olarak en basit kodlama metodlarını kullanın. Çözmekte güçlük çekeceğiniz karmaşık kodlamalara kesinlikle girmeyin. Basamakları birer birer çıkın.

Teknik olarak bir kaç küçük önerim olacak, öncelikle userformu çok büyük tasarlamışsınız, benim 17" ekranıma sığmadı. Bu tip durumlarda arayüzü tek sayfada toplayacağınıza multipage gibi nesneler kullanarak veri girişini sayfalara dağıtmanızı öneririm.

Not: Bu arada iyi niyetli olmayan abuk subuk mesajlarıda hiç bir zaman dikkate almayın.
 
Levent Hocam'ın görüşlerine aynen katılıyorum. Gerçekten bir amaç için uğraşmak başıboş uğraşmaktan çok çok iyi ve de öğreticidir.

Kodları kendiniz yazmaya çalışarak takılacağınız noktalarda soru yöneltmeniz ise hem cevap verecek arkadaşların uzun uzadıya kod yazarak sıkılmasını engeller, hem de çok hızlı cevaplar almanıza yardımcı olur.
 
Sn Levent Menteşoğlu ve Sn Şaban Sertkaya hocalarıma çok değerli tavsiyeleri ve verdikleri moral için teşekkür ederim.Tavsiyelerin arasından da bir soru çıkarttım kusura bakmazsanız; multipage yaptığım zaman mesela üç sayfa varsa son sayfaya hepsini kaydetmek için tek bir commandbutton koyabilirmiyim. Bir de; multipage deki sayfalardan birinde sadece belli bir bölümü kaydedecek ayrı bir commandbutton koyup oradaki bilgileri kaydederek işleme devam edebilirmiyim ?
 
Ben yapıyorum !

Levent Hocam'ın görüşlerine aynen katılıyorum. Gerçekten bir amaç için uğraşmak başıboş uğraşmaktan çok çok iyi ve de öğreticidir.

Kodları kendiniz yazmaya çalışarak takılacağınız noktalarda soru yöneltmeniz ise hem cevap verecek arkadaşların uzun uzadıya kod yazarak sıkılmasını engeller, hem de çok hızlı cevaplar almanıza yardımcı olur.

Şaban hocam, zaten niyetim kodları başkasına yazdırmak değil. Tabi ki bazı işlemleri nasıl yaptıracağım konusunda hiç bir fikrim yok ama sizler varsınız. Ben buradaki örneklerde gördüm insanlara nasıl öğrettiğinizi. Öğreniyorum ve acaip zevk alıyorum. Zaten kodlarda sıkışırsam gel yaz diyebileceğim dostlarda var ama bunu istemiyorum. Hakkında hiç fikrim olmayan bir işleme geldiğim zaman forumumuza atacağım dosyamı hem arkadaşlar görecekler o ana kadar ne yaptığımı hem siz hocalarım yol göstereceksiniz.
Tavsiyenizi dikkate alıyorum kısacası.:dua2:
 
Sayın kaylan,

10 nolu mesajınıza istinaden;

İster butonu/butonlarınızı multipage'in son sayfasına ister ilk sayfasına koyun pek bir şey farketmez. Hatta multipage'inizi formu tam kaplatmayıp, butonlarınızı yanına veya altına da koyabilirsiniz.
 
Teşekkürler hocam, öyle deneyeceğim.
 
Çalışma azminiz çok güzel Allah muvaffakkılsın.Yalnız bu işe yeni başlayan biri olarak bir işi form üzerin tasarlamak yetmiyor.Formu tasarladık diyelim kod yazma sorun oluyor,hele teferruatlı bir kod yazımı ise uzman birilerinden yardım
almak gerekli.Burada sanıyorum bu konuyla teferruatlı ilgilecek hoca yok.Bunun için çalışmaları küçükten büyüğe doğru başlamak gerekir.Azminizi tebrik ediyorum.
 
Sn karakis veli,
Formu tasarlamak tabi ki yetmiyor ancak formu tasarlamadan kodda yazılmıyor. Başlangıç için biraz fazla detaylı olduğunu kabul ediyorum ama ben kodları yazmaya başladım bile. yavaş yavaş yapıyorum. Yakında buradanda bu aşamaları hocalarımıza ve benim gibi acemi arkadaşlara göstereceğim inşallah. O zaman herkes için de yararlı parçalar bulunacak içerisinde. Hem de başka işlerde kullanılabilecek parçaları içinden alıp kullanma imkanı olacak arkadaşlarımızın. Buradaki hocalarımıza gelince; nasıl bir yaklaşım içinde olduklarını sadece yaşayarak anlayabilirsiniz. Ben buradayım ve bir yerede gitmem. Burada öğreniyorum çünkü.
 
Sıra geldi kodlara

Yavaş yavaş yazıyorum. Userformu hocalarımın tavsiyesi doğrultusunda değiştirip multipage yaptım. İlk takıldığım yer; userform2 de textbox14 e plasiyer id girince textbox 15 e kaydedilmiş olan plasiyerin adı gelsin. Ve bu sayfada gireceğim verilerin tümü o plasiyerin işlemi olarak kaydedilecek.
 
Sayın kaylan,

Userform2 Textbox14'ün Exit prosedürüne aşağıdaki kodu yazınız.

Private Sub TextBox14_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Sheets("PLS").Select
Range("A1").Select
On Error GoTo hata
Cells.Find(What:=TextBox14, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt _
:=xlWhole, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
True, SearchFormat:=False).Activate
TextBox15 = ActiveCell.Offset(0, 1)
GoTo 10
hata:
MsgBox "Aranılan ID bulunamadı. Doğru yazdığınızdan emin olunuz"
10
End Sub
 
Sayın Şaban Sertkaya hocam harikasınız çok teşekkür ederim. Çalıştırdım.
 
Takıldığım yerler

1-Userform1 de kaydet deyince plasiyer kaydını yaptığım sayfa açılıyor. Ben userform1 de kalayım ve oradaki butondan diğer forma geçmek istiyorum.
2-Plasiyerleri kaydederken verdiğim sıra numarasını ve satırları diğer sayfalara bilgi girerkende takip ediyor. Örneğin sat_rap sayfasına bilgi girerken daha önce kaydedilmiş 3 tane plasiyer varsa sat_rap sayfasında ilk girilen bilgiyi 4. satırdan giriyor ve sıra no olarakta 4 veriyor.Ama her sayfada o sayfaya girilen kayıt için kendi sıra numarasını vermeli.
3-multipage de parasayımında textbox10dan 22 ye kadar olan kısımda (14-15 hariç) paralar adet olarak geliyor.bunların değer toplamını textbox 23 e ve aynı zamanda textbox 2 ye yazması gerekiyor.

Biraz karışık birşey yaptığımı biliyorum ama anlayışınıza sığınıyorum.
Şimdiden desteğinize çok teşekkür ediyorum.
 
Geri
Üst