• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Raporu Word dökümanına dönüştürdüğümde çizgiler kayboluyor

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abkbek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
16 Şubat 2007
Mesajlar
323
Excel Vers. ve Dili
office 2003 prof.tr
Merhaba arkadaşlar,

Çizelge şeklinde oluşturduğum raporu Word'e dönüştürdüğümde çizelgemi sekmelerle düz metin halinde gönderiyor, ancak ben rapordaki gibi çizelge şeklinde Word dökümanında da tablo halinde görmek istiyorum. bu mümkün mü, excel'e aktardığımda da gruplandırmalar nedeniyle herbir kaydın başına başlık sütunları koyuyor ve tabloyu düzenlemek yeniden hazırlamaktan bile daha çok zaman alıyor. access raporumu tablo yapısını bozmadan word dökümanı haline nasıl dönüştürebilirim. yani satır ve sütun çizgileri kaybolmadan çizelge halinde dönüştürmem mümkün mü? ihtiyacım olan şu; raporunu aldığım kayıtları diskete kaydedip access olmayan başka bir makinede (Office uygulamalarından biri ile) açmak istiyorum. bunun başka bir yöntemi var mı?
 
sayın abkbek;
yeni üye olduğunuz için haberiniz yok tabi bu konu aylar önce işlenmişti..
siz worde dönüştürdüğünüz sanıyorsunuz ama aslında siz rtf biçimine dönüştürüyorsunuz ve bu da çizgileri desteklemez malesef...
size önerim illaki çizgiler olmalı diyorsanız excel'e veri göndermeniz çizili bir tabloda ki alanlara ve excel'e veri göndermek konusu birçok kez işlendi forumda..

kolay gelsin..
 
Sayın karaayhan,
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. bahsettiğim çizelge şeklindeki raporda alt rarporlar bulunduğundan excel'e gönderdiğimde alt rapordan alınan kayıtları satırlara alt alta ekliyor dolayısıyla tek satırda bulunması gereken veriler 3-5 satıra yayılıyor. bunu düzenlemek ise çok zaman alıyor. raporu başka bir office uygulamasına bozulmadan gönderebilmemin yöntemi var mı?
 
snopshot diye veri gönderirseniz aynısı çıkar
birde bunu deneyin

kolay gelsin
 
Snopshot hakkında hiçbir bilgim yok, konu hakkında bilgi verebilir misiniz? (Nedir, nasıl yapılır vb.)
 
Gönderdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim, uyguladım ve yeni birşey öğrendim.

bu şekilde kaydettiğim dosya formatı, acces kurulu olmayan standart office paketi kurulu olan bir bilgisayarda açılabilir mi? ya da açmak için ilave bir programa ihtiyaç var mı? ayrıca başka bilgisayarda açılan bu rapor üzerinde kayıtlara ulaşarak değişiklik yapılabilir mi?
 
Snapshot dosyaları üzerinde değişiklik yapılamaz.
MS Access kurulu olmayan makinalarda sadece görmek için Microsoft'un ücretsiz verdiği "snapshot viewer" programını kurmanız gerekli.
Başka bir çözüm ise pdf yapmaktır ama değişiklik yapmak istediğiniz bilgisayarda Acrobat Reader değil, Adobe Acrobat olması gerekir.
 
Sayın alialp,
raporu mu PDF yapacağım, anlayamadım. eğer raporu PDF yapabiliyorsam çizgiler de gönderiliyor mu? yani rapordaki görüntünün tamamı mı aktarılıyor. bu konuyu biraz açabilir misiniz, yani nasıl yapacağım, (elimde Adobe Acrobat mevcut)
 
Evet, Access raporu ekrandayken, print komutu vereceksiniz. Acrobat programı "Adobe PDF" isimli bir sanal printer yükler (böyle bir printer yoksa, bu işi yapan başka ücretsiz uygulamalar da var), printer olarak bunu seçerseniz, access raporunuz hiç bozulmadan .pdf dokümanı olur. Bu pdf yi diğer makinaya götürdüğünüzde Acrobat Reader ile açabilirsiniz. Acrobat Pro varsa ve iyi kullanıcı iseniz değişiklikler de yapabilirsiniz.
 
Evet, Access raporu ekrandayken, print komutu vereceksiniz. Acrobat programı "Adobe PDF" isimli bir sanal printer yükler (böyle bir printer yoksa, bu işi yapan başka ücretsiz uygulamalar da var), printer olarak bunu seçerseniz, access raporunuz hiç bozulmadan .pdf dokümanı olur. Bu pdf yi diğer makinaya götürdüğünüzde Acrobat Reader ile açabilirsiniz. Acrobat Pro varsa ve iyi kullanıcı iseniz değişiklikler de yapabilirsiniz.

rapor açıkken print komutunu nasıl veriyoruz anlayamadım biraz fransız kaldım yani rica etsem açıklarmısınız sayın alialp,


kolay gelsin
 
Sn karaayhan rapor açıkken ctrl+p tuşuna basın yazıcı seçenekleri gelir ordan yazıcıyı seçeceksiniz eğer adobe acrobat kuruluysa size pdf formatında yazma seçeneği verecektir. "Microsoft office doccument image writer " ı seçerseniz raporu resim formatında yazar ve raporunuzun özelliği bozulmaz buda başka bir seçenektir.
 
ekran görüntüsünü atabilirmisinizi yada ekleyin çünkü ben adobe acrobat kurulu ama bu özellik hala çıkmadı
neyse sağolun yinede
 
Sayın karaayhan,
Ad. Acrobat Pro olması gerekiyor, belki Pro'nun da versiyon farklılıkları vardır veya kurarken seçmek gerekiyordu, hatırlamıyorum.
Alternatif olarak aşağıdaki linkden aynı işi yapan "PDFCreator 0.9.3 GPL" uygulamasını (12,8 MB) indirip, kurarsanız, printer olarak yerleşir.
http://www.pdfforge.org/products/pdfcreator/download
Tamamen yasal ve ücretsizdir. Kayıt, üyelik filan gerektirmez. Hatta kurmadan önce Muhammet Kara'nın Türkçe ini dosyasını da bulursanız, Türkçe olarak kurulur.
 
Sayın alialp,

Verdiğiniz link ve bilgi için teşekkür ederim.

İyi çalışmalar
 
Sayın alialp,
söylediğiniz gibi PDF yöntemi ile yaptım ve oldu. verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst