• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

zimmet kaydı

Sürekli kullandığım çok büyük boyutlu zimmet kayıt dosyası için forumu arattım ama örnek bulamadım bu sebeple yardım rica ediyorum, açıklamalar dosya içinde mevcut.

şimdiden teşekkürler ilgilenen arkadaşlara

Ekli dosyalar

arkadaşlar bütün forumu tavaf ettim bir sonuca ulaşamadım burda http://www.excel.web.tr/f50/arama-kriterine-ilk-ve-son-numara-arasyny-dahil-t50206.html işime yarayabilecek bir dosya varmış galiba ama silinmiş galiba kodu çözümleyemedim koddan anlayanlar bu kodu örnekleyebilirmi şimdiden teşekkürler.

Selam,

Size yardımcı olmaya çalışacağım. Dosyanızı biraz daha aslına yakın hazırlarsanız ve başka istediğiniz şeyler var ise izah edebilirseniz. Size bir userform üzerinde istedikleriniz yapabilecek bir çalışma yapayım.
İyi çalışmalar.

Selam,

Size yardımcı olmaya çalışacağım. Dosyanızı biraz daha aslına yakın hazırlarsanız ve başka istediğiniz şeyler var ise izah edebilirseniz. Size bir userform üzerinde istedikleriniz yapabilecek bir çalışma yapayım.
İyi çalışmalar.
Ekte dosyayı biraz daha düzenledim dosya tam olarak ekteki gibi, umarım anlaşılır olmuştur , yardımlarınız için şimdiden teşkkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selam ,
dosya 13.mesajdadır.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Ergün bey mükemmel bir çalışma olmuş, bir iki konuda ekleme yapabilirseniz birçok arkadaşın da işine yarayabilecek süper bir program olacaktır, birincisi program kayıt yaparken sıra atlayabiliyor sıra ile kullanılması zorunlu durumlarda kontrolünü zorlaştırabilir, bununla ilgili bir uyarı yapabilirmi yani 100 personelde 42 nolu zimmet varken 43'ü kullanmışsa bunu uyarsa kayıt yapanda kontrol edebilir, büyük boyutlu dosyalarda bu kontrol atlanabilir, ikincisi personel no girilip elde kalan adet belirtilirse personelde kalan zimmet adetinin azalıp azalmadığı kontrol edilebilir.

Şimdiden çok teşekkürler İyi çalışmalar dilerim.

Selam ,
dosya 13.mesajdadır.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Ergün bey merhaba,

dosyadaki tarih sekmesini çalıştırmayı başaramadım, daha öncekli dosya çalışıyor fakat bunda tarih nesnesi çalışmıyor hata veriyor,acaba sorun ne olabilir excel 2003 birde seri no atlama konusunda yaptığınız çalışma daha uygun görünüyor yani personel no girerek- zimmet tarihi dolu olanlar- kullanılış tarihi boş olanlar seçip hepsini göster dediğimde sağ tarafta o personele zimmetlenmiş ama kullanılmamış olarak döküm olarak verse bende bu no ları dolayısıyla seri no atlama yapıyormu görebilsem yeterli olacak ,bu çalışmayı henüz tasarım olarak mı yaptınız yoksa yine bendeki bir problem nedeniyle mi çalışmadı acaba ? personel no'ları sayı olarak geçiyor hep o sebeple onda bi problem yok şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

Son düzenleme:
Selam,
İlk gönderdiğim dosya üzerinden çalışıyorum. ilk dosyamda çalıştı ise 2.sinde de çalışması lazım. Şunları yapınız. dosyanız açıp, Visual Basic Penceresinde iken

Tools-->Referances.. şeçiniz. Avaible referances altında neler şeçili olduğunu tek tek yazarmısınız?

Listview üzerindeki Comboboxlar'ı ileriye dönük hazırladım. Kodları henüz hazır değil. Şu an çalışmayacaktır.

İyi çalışmalar.

merhaba,

dosyayı evde açtığımda tarih nesnesini sorunsuz görebildim, yarın işyerindeki bilgisayarda yeni dosyayı deneyip yine bilgi dönerim .
Listwiev1 çok iyi olmuş fakat alttaki personel no kutucuğunu üstteki personel no kutucuğuna bağlarsanız daha güzel olacaktır böylece üstteki personel no'yu girdiğimde bana altta o anda zimmetlenen ama kullanılmamış belgelerini gösterecektir böylece atlama varmı daha kolay görebileceğim ,ekstradan tek tek kontrol problemi ortadan kalkacaktır, bir de kullanılış kaydı yaparken dikkat ettiğim birşey var,kullanılış kaydına hangi personel no girerseniz girin kaydı yapıyor, örneğin bir belge zimmetlenenden farklı bir personel tarafından kullanıldı ise kullanılış kaydında bunu değiştiremiyorum, tekrar o personele zimmetlemem ve tekrar kullanılış kaydı yapmam gerekiyor, kullanılış kaydında da zimmet kaydına benzer bir uyarı çıksa zimmetlenenden farklı bir personel no girip kullanılış kaydedince aynı zimmet kaydındaki gibi örneğin ; personel no sütununun 1. satırı ile 5. satırı arasında 4 adet farklı veri var yine de kaydetmek istiyormusunuz dese böylece ekstra zimmet kullanılış kaydı problemi ortadan kalkacaktır. Listwiev 2'de süper olacağa benziyor oda dosyada çok işe yarar bir özellik olacak diye düşünüyorum, umarım çok fazla işleri karıştıracak isteklerde bulunmamışımdır, zihninize sağlık, teşekkürler emekleriniz için.

Son düzenleme:
Selam,
Yeni dosyanız ektedir. İnceler misiniz?
Gelelim sorularınıza;

dosyayı evde açtığımda tarih nesnesini sorunsuz görebildim, yarın işyerindeki bilgisayarda yeni dosyayı deneyip yine bilgi dönerim .
Listwiev1 çok iyi olmuş fakat alttaki personel no kutucuğunu üstteki personel no kutucuğuna bağlarsanız daha güzel olacaktır böylece üstteki personel no'yu girdiğimde bana altta o anda zimmetlenen ama kullanılmamış belgelerini gösterecektir böylece atlama varmı daha kolay görebileceğim ,ekstradan tek tek kontrol problemi ortadan kalkacaktır,
bu sorunuzu hallettim. üstteki Personel No. değişince alttaki de değişecektir.
Ancak, alttaki değişince üstteki değişmeyecektir. Bir de üstekine yeni no. girdiğiniz zaman listeleme yapmayacaktır mantiken.

herşeyi mantık içerisinde yapmaya çalışıyorum. Üstteki veri girişi için kullanılıyor. daha önce kaydedilmiş personel no.ları listeliyor ancak, aynı zaman da yeni bir personel no.su girmenize imkan veriyor.

bir de kullanılış kaydı yaparken dikkat ettiğim birşey var,kullanılış kaydına hangi personel no girerseniz girin kaydı yapıyor, örneğin bir belge zimmetlenenden farklı bir personel tarafından kullanıldı ise kullanılış kaydında bunu değiştiremiyorum, tekrar o personele zimmetlemem ve tekrar kullanılış kaydı yapmam gerekiyor, kullanılış kaydında da zimmet kaydına benzer bir uyarı çıksa zimmetlenenden farklı bir personel no girip kullanılış kaydedince aynı zimmet kaydındaki gibi örneğin ; personel no sütununun 1. satırı ile 5. satırı arasında 4 adet farklı veri var yine de kaydetmek istiyormusunuz dese böylece ekstra zimmet kullanılış kaydı problemi ortadan kalkacaktır.
Mantık şu değil midir? ;
Elimde seri no.larla ifade edilen malzemeler var. bu malzemeleri bir personele zimmetliyorum ve zimmet tarihini kayde geçiriyorum. Daha sonra bu malzemeyi geri alıyorum ve geri aldığım tarihi de kayde geçiriyorum. Buraya kadar yanlış mı anladım? yanlış ise izah ediniz lütfen.

Örneklendirir isek,
40 no.lu personele 1 ila 10.sıra no.lu malzemeleri bugün zimmetlersek,

1-20 arası sıranın C sütunu 40 ile dolacak,
D sütunu 11.11.2010 ile dolacak
E sütunu ise boş olacak.

sonra bu kişiden 1-20 arası malzemeleri bir gün sonra 12.11.2010 teslim aldığımızı farz edersek,
1-20 arası sıranın E sütunu ise 12.11.2010 dolacak.

Benim mantığıma göre bir malzemeyi geri alırken (sizin tabirle "kullanılış") referans malzemelerin seri no.su olduğu zaman personel kodunu girmek anlamsızdır.
örneğin bana 1-20 arasında 1 veya 1'den fazla malzeme geldiği zaman zaten o malzeme, kayıtlarda 40 no.lu personele aittir.
siz 1.combobox'a 40 da girseniz, başka sayı da girseniz "Kullanılış Kaydı" dikkate almayacaktır.

Mesela 1-10 arası malzeme geldi. ilk sıra no., son sıra no. ve kullanılış tarihi girmem yeterli olacaktır. Kullanılış düşen bir malzeme kesinlikle ve kesinlikle kayıt edilmiştir olduğundan personelide bellidir zaten o da 40'dır. Personel no. girmek bana göre çok mantıksız.

Bu konuyu netliğe kavuşturalım. İsteklerinizi tam anlayamadım. Ancak, siz daha örnekli,detaylı anlatıp ben de daha iyi anlarsam, isteklerinizi pekala gerçekleştirebilirim.

Listwiev 2'de süper olacağa benziyor oda dosyada çok işe yarar bir özellik olacak diye düşünüyorum, umarım çok fazla işleri karıştıracak isteklerde bulunmamışımdır, zihninize sağlık, teşekkürler emekleriniz için.

Listview2 ile ilgili bir çalışma yaptım. inceleyiniz.
yeni sorularınız olursa ve yapabilirsem ilgileneceğim.
İyi çalışmalar

Son düzenleme:
Merhaba,

İşyerindeki bir bilgisayarda sorunsuz çalıştırdım, kalan iki bilgisayarda dtpicker yükleyemedim, izinlerle ilgili IT ile temasa geçip onlarıda halledeceğim.

Listwiev2 tam istediğim gibi olmuş elinize sağlık

Aslında tam olarak anlatırsam daha doğru mantık kurulabilir, burada yaptığım zimmet fatura zimmeti yani eğer bir faturayı 100 nolu personele zimmetlersem fakat 200 nolu personelin elinde kalmadığı için 100 nolu personele zimmetli faturayı , 200 nolu personel kullanır ve faturaya 200 nolu personelin kod numarası basılırsa benim bu kaydı yapabilmem için (genelde 1-2 adet fatura olur bu) bu faturaları 200 nolu personele zimmetlemem tekrar kullanılış kaydı girmem gerekecek, kullanılış kaydı personel koduna bağlı olmadığı için bu kontrol atlanabilir çünkü dosya hangi personel kodu girerseniz girin kullanılış kaydını ilk zimmetlenen personele yapıyor. umarım tam anlatabilmişimdir sorunumu, bu haliyle bile süper bir program oldu çok teşekkür ederim

İyi Çalışmalar dilerim.

Merhaba,

İşyerindeki bir bilgisayarda sorunsuz çalıştırdım, kalan iki bilgisayarda dtpicker yükleyemedim, izinlerle ilgili IT ile temasa geçip onlarıda halledeceğim.

Listwiev2 tam istediğim gibi olmuş elinize sağlık

Aslında tam olarak anlatırsam daha doğru mantık kurulabilir, burada yaptığım zimmet fatura zimmeti yani eğer bir faturayı 100 nolu personele zimmetlersem fakat 200 nolu personelin elinde kalmadığı için 100 nolu personele zimmetli faturayı , 200 nolu personel kullanır ve faturaya 200 nolu personelin kod numarası basılırsa benim bu kaydı yapabilmem için (genelde 1-2 adet fatura olur bu) bu faturaları 200 nolu personele zimmetlemem tekrar kullanılış kaydı girmem gerekecek, kullanılış kaydı personel koduna bağlı olmadığı için bu kontrol atlanabilir çünkü dosya hangi personel kodu girerseniz girin kullanılış kaydını ilk zimmetlenen personele yapıyor. umarım tam anlatabilmişimdir sorunumu, bu haliyle bile süper bir program oldu çok teşekkür ederim

İyi Çalışmalar dilerim.
Selam,
Açıklamalarınız ışığında yeni bir çalışma yaptım. İnceleyiniz. kullanılış kaydı yaparken farklı bir Kod girmesine imkan sağlıyor, farklı kodlarda aynı zamanda uyarı veriyor, sizden seçim yapmanıız istiyor.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Kesinlikle tam istediğim gibi olmuş,işimi çok kolaylaştıracak, ellerinize sağlık, umarım birçok bu şekilde kayıtlar yapan arkadaşımında işine yarayacak bir program oldu.İyi çalışmalar dilerim.

son olarak bir soru daha sorayım, sayfa isimlerini değiştiremiyorum,ismi sayfa1 dışında birşey yapabilmem için ne yapmam gerekir ve sayfa eklersem programın aynen muhafaza edilmesini nasıl sağlarım? çünkü tek bir sayfaya tüm verileri koymak ve o şekilde kullanmak müthiş bir yavaşlama yapıyor.

Şimdiden teşekkürler

son olarak bir soru daha sorayım, sayfa isimlerini değiştiremiyorum,ismi sayfa1 dışında birşey yapabilmem için ne yapmam gerekir ve sayfa eklersem programın aynen muhafaza edilmesini nasıl sağlarım? çünkü tek bir sayfaya tüm verileri koymak ve o şekilde kullanmak müthiş bir yavaşlama yapıyor.

Şimdiden teşekkürler
Selam,
İyi Bayramlar.
Kodlardaki sayfa ismini değiştirmeniz gerekmektedir. bunun için aşağıdaki kod başlıklarının altındaki tüm kırmızı yazılı sayfa isimlerini değiştiriniz.

Apandisit Ameliyatı oldum. Bayramı yatarak geçiriyorum. Duanızı esirgemeyiniz. İyi çalışmalar.

zimmet_kayıt adlı Userform'un kod sayfasına gidiniz.
1-
Kod:
Private Sub ComboBox1_BeforeUpdate(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)

Dim s1 As Worksheet

Set s1 = Sheets("[B][COLOR="Red"]Sayfa1[/COLOR][/B]")

2-
Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
Dim s1 As Worksheet

3-
Kod:
Private Sub ComboBox3_Change()
Dim s1 As Worksheet

Set s1 = Sheets("[COLOR="Red"][B]Sayfa1[/B][/COLOR]")
4-
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim s1 As Worksheet

5-
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click() 'KULLANILIŞ KAYIT İŞLEMİ
Dim s1 As Worksheet
Dim lv2 As ListView
Set lv2 = zimmet_kayıt.ListView2

daha sonra Module3'teki
6-
Kod:
Sub listview_güncelle()
Dim s1 As Worksheet
Dim lv As ListView
Dim zk As zimmet_kayıt
Set zk = zimmet_kayıt
Set lv = zk.ListView1

daha sonra Module4'deki
7-
Kod:
Sub combobox_güncelle()
Dim s1 As Worksheet
'Dim lv As ListView
'Set lv = Me.ListView1

daha sonra Module5'teki
8-
Kod:
Sub listview2_güncelle()
Dim s1 As Worksheet

Dim lv2 As ListView

Çok teşekkürler, bu halde yardıma devam ediyorsunuz, allah şifa versin inşallah. İyi Bayramlar.

Geri